Maandag 13 november 2017

Selectie Oranje WK Handbal Dames

Dames_handbal_Oranje_EK_Vrouwen_Estevana_Polman_ProShots_-Action_Images-schema.jpg

Estavana Polman is één van de 14 speelsters die er zeker bij zijn op het WK 2017 Handbal voor dames. Vind hier het speelschema van dit wereldkampioenschap handbal in Duitsland.

Dit is de selectie van de Nederlandse handbaldames, voor het Women's Handball World Championship Germany. Het WK 2017 voor de vrouwen is in december 2017.

Deze 14 speelsters van het Nederlands team reizen samen met bondscoach Helle Thomsen af naar Duitsland (Noot: dit aantal wordt nog uitgebreid naar zestien):

Tess Wester (SG BBM Bietigheim), Jasmina Jankovic (TuS Metzingen), Angela Steenbakkers (HSG Blomberg Lippe), Martine Smeets (SG BBM Bietigheim), Yvette Broch (Györi Audi ETO KC), Danick Snelder (FTC-Rail Cargo Hungaria), Angela Malestein (SG BBM Bietigheim), Debbie Bont (København Håndbold), Laura van der Heijden (FTC-Rail Cargo Hungaria), Nycke Groot (Györi Audi ETO KC), Lois Abbingh (Issy Paris Hand), Estavana Polman (Team Esbjerg), Kelly Dulfer (København Håndbold) en Jessy Kramer (Toulon-Saint Cyr Var Handball).

Van 14 naar 16 speelsters
Nog meerdere speelsters strijden tijdens de aankomende trainingsstage om de nog overgebleven twee laatste plekken in de selectie.

Programma Nederlands handbalteam
Nederland is ingedeeld in groep D, en treft daarin Duitsland, Servië, Zuid-Korea, China en Kameroen. Oranje speelt in de groepsfase in Leipzig. Zie ook het Speelschema WK Handbal Dames 2017.

Oranje eerder in WK-finale en EK-finale
De Nederlandse handbalvrouwen zijn één van de favorieten en behaalden in 2015 de WK-finale. Noorwegen was daarin te sterk en datzelfde gold ook voor de EK-finale in 2016. Mocht Oranje Noorwegen dus weer tegenkomen, dan is Revanche het toverwoord.