Dinsdag 26 februari 2019

Sherida Spitse - en niemand anders!

OranjeLeeuwin_Sherida_Spitse_selectie_Leeuwinnen_WK.jpg

Aanvoerder Sherida Spitse kan dé all time recordinternational worden van de Oranje Leeuwinnen. Speelt Spitse tijdens de Algarve Cup tegen Spanje, dan is het definitief zover en staat ze als enige international op 157 caps voor Oranje Vrouwen.

Ze wordt met 157 caps dé all time recordinternational van Oranje Vrouwen: Sherida Spitse. Als de aanvoerder van de Leeuwinnen tijdens de Algarve Cup speelminuten krijgt, is het zover. Woensdag 27 februari tegen Spanje zal dat naar alle waarschijnlijkheid zo zijn!

Op unieke hoogte op lijst recordinternationals Oranje Vrouwen
Sherida Spitse neemt dan definitief afstand van Annemieke Kiesel-Griffioen, op dit moment mede-recordinternational. Zie ook de lijst met Recordinternationals Oranje voetbalvrouwen. Daar vind je ook de all time topscorers van de Nederlandse voetbalvrouwen.

100e interland met Oranje Vrouwen in 2015
Spitse kwam vorige maand in de oefenwedstrijd tegen Zuid-Afrika in Kaapstad (1-2) al op gelijke hoogte met Griffioen, die in 2011 haar 156e en laatste interland speelde. Spitse zelf debuteerde op 31 augustus 2006 op 16-jarige leeftijd in het Nederlands elftal, toen de Leeuwinnen tegen Engeland met 4-0 verloren in het kader van WK-kwalificatie. De Friezin speelde in februari 2015 haar 100e cap, tijdens het oefenduel met Thailand (7-0 winst).

Spitse op vrijdag 5 april in Arnhem in het zonnetje
De jubilaris die nu eerst de Algarve Cup op het OranjeLeeuwinnen-programma heeft staan, wordt bij de eerstvolgende thuisinterland voor haar unieke record in het zonnetje gezet. IJs en weder dienende is dit vrijdag 5 april in Gelredome in Arnhem. Het Nederlands vrouwenelftal speelt dan vanaf 20.00 uur een oefeninterland tegen Mexico, in het kader van de voorbereiding op het WK 2019.

Lieke Martens: ook alweer richting de 100 interlands!
Ook Lieke Martens staat aan de vooravond van een bijzonder jubileum. De wereldvoetbalster van 2017 die tot op heden 98 keer voor Oranje uitkwam, kan tijdens de Algarve Cup haar honderdste interland spelen.