Vrijdag 16 december 2016

Sisca Folkertsma sluit zich aan bij Women's Sports Agency

Selectie_Oranje_Leeuwinnen_WK_-_Ciska_Folkertsma.jpg

Sisca Folkertsma heeft zich aangesloten bij Women's Sports Agency. Dat meldt het bureau op zijn website. Ook verdedigster en Oranje-aanvoerder Mandy van den Berg, die onlangs een transfer naar Reading maakte, is bij WSA aangesloten.

Geen moeilijke keuze
Folkertsma geeft aan dat haar keuze voor Women's Sports Agency geen moeilijke was. "Voor mij is het belangrijk dat ik weet wie de persoon is en of die geschikt is om mij te helpen in alle keuzes die op mijn pad komen. Zelf heeft Angela (Verdoes, oud-speelster en oprichter WSA, red.) veel ervaring, waarvan ik veel kan opsteken. Ik ben er zeker van dat ze me kan ondersteunen niet alleen op voetballend gebied, maar ook zeker op zakelijk en maatschappelijk gebied."

Folkertsma debuteert op haar vijftiende
Folkertsma maakte op haar vijftiende al haar debuut voor de vrouwen van sc Heerenveen. Inmiddels is de 19-jarige aan haar tweede seizoen bezig bij de PSV vrouwen.

Debuut hoofdmacht OranjeLeeuwinnen
Folkertsma was onderdeel van het team dat in 2014 kampioen werd op het EK O-19. Inmiddels heeft zij ook in de hoofdmacht van de OranjeLeeuwinnen haar debuut mogen maken: in de wedstrijd tegen Engeland (0-1) mocht zij invallen.

Tekst: EKVrouwen.nl/Imre Himmelbauer