Vrijdag 3 maart 2017

Trekt Oranje tegen de Aussies de balans recht?

Speelster-Renate_Jansen_-_Copyright-ProShots-1173439_-_Remko_Kool.jpg

Renate Jansen was beslissend tegen China (1-0)

Matchday 2 voor Oranje tijdens de Algarve Cup! Na de 1-0 winst tegen China wacht nu Australië. De wedstrijd op vrijdag begint om 16.00 uur. Het is de zesde keer dat het Nederlands vrouwenelftal tegenover de Aussies staat. Net als alle eerdere keren betreft het ook nu een oefeninterland.

Nederland één keer gewonnen, Australië twee keer
Eén keer wisten de OranjeLeeuwinnen te zegevieren. Dat was in 2013, in eigen land, met 3-1. Twee keer eindigde het gelijk en de andere twee ontmoetingen gingen voor Nederland verloren. Daartoe behoorde ook de laatste wedstrijd: in 2015 werd het tijdens de Cyprus Cup 1-0 voor Australië.

Krachtig Oranje
De huidige ploeg van Sarina Wiegman kan en wil de onderlinge balans weer rechttrekken. De 1-0 winst tegen China (doelpunt: Renate Jansen) in de openingswedstrijd geeft vertrouwen dat Nederland hiervoor krachtig genoeg is.

Finalewedstrijden op woensdag
Nederland speelt op het vriendschappelijke toernooi om de Algarve Cup in Groep C behalve tegen China en Australië, ook tegen Zweden. De laatste groepswedstrijd is aanstaande maandag. Op woensdag 8 maart zijn er nog de finalewedstrijden. De andere deelnemers die Nederland daarin kan tegenkomen zijn Canada (de winnaar van 2016), Denemarken, Portugal, Rusland, IJsland, Japan, Noorwegen en Spanje.

Live Twitterverslag op EKVrouwen
De wedstrijd tegen Australië is te volgen via FOX Sports. Ook EKVrouwen.nl houdt een live Twitterverslag bij!