Vrijdag 25 mei 2018

Van de Sanden in euforie richting Leeuwinnen-duels

VAR_op_WK_Vrouwen_2019.jpg

Shanice van de Sanden, hier scorend voor Oranje op het EK, leverde in de Champions League-finale drie geweldige voorzetten af. Een voorbode voor de WK-kwalificatiewedstrijden van de Leeuwinnen?

Het Nederlands elftal voor vrouwen heeft de komende WK 2019-kwalificatiewedstrijden in juni een succes-aanvaller in de gelederen: Shanice van de Sanden won donderdag de Champions League voor Vrouwen, met Olympique Lyon in de finale tegen het Duitse VfL Wolfsburg, met 4-1 na verlenging.

Beslissende inbreng Oranje Leeuwin in finale Champions League
Ondanks dat Van de Sanden in de eindstrijd in Kiev slechts een invalbeurt kort na het begin van de verlenging gegund was, drukte zij volledig haar stempel voor de Franse ploeg op het behalen van de Women's Champions League-trofee 2018.

Snelle, succesvolle aangever, tot drie keer toe
De verlenging was noodzakelijk na de 0-0 eindstand. VfL Wolfsburg kwam daarin snel op voorsprong. Maar na een Duitse rode kaart en met de Oranje-international in het veld, boog Olympique de achterstand ruimschoots om. Namelijk met drie doelpunten in slechts vijf minuten, in het tweede bedrijf van de verlenging nog gevolgd door een vierde treffer van de Françaises. Zowel bij de 2-1, de 3-1 als de uiteindelijke 4-1 was de aanvaller van de Oranje Leeuwinnen een snelle, succesvolle aangever. Het betekende de derde achtereenvolgende Champions League-winst van de club van Van de Sanden, die vanzelfsprekend in extase was na haar geslaagde, beslissende voorzetten en de binnengesleepte beker. Tegen L'Equipe, kort na afloop: "Dit is een van de mooiste dagen van mijn leven."

Speelschema Oranje Leeuwinnen: kwalificatie WK 2019

Met deze winst en het goede gevoel op zak sluit normaal gesproken ook Van de Sanden zich aan bij de selectie van het Nederlands vrouwenelftal. De Oranje Leeuwinnen spelen op vrijdag 8 juni en dinsdag 12 juni in Groep 3 hun zesde en zevende kwalificatiewedstrijd voor het WK 2019 in Frankrijk. Eerst uit tegen Noord-Ierland, vervolgens in Nederland, in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen tegen Slowakije. Zie ook het speelschema van de Oranje Leeuwinnen.