Donderdag 4 februari 2016

Shanice van de Sanden: fris avontuur in Women’s Premier League

copyright-proshots-939643-Shanice_van_de_Sanden-Pro_Shots-Jasper_Ruhe-helft.jpg

Shanice van de Sanden mag zich vanaf heden speler noemen van Liverpool Ladies FC. De 23-jarige aanvaller maakt per direct de overstap van FC Twente Vrouwen naar de Women’s Premier League in Engeland, net als overigens recent Oranje-aanvoerder Mandy van den Berg al deed.

21 caps, vier goals
De in Utrecht geboren Van de Sanden kwam in 2011 naar Enschede. Daarvóór kwam de international uit voor VVIJ, SV Saestum, FC Utrecht en sc Heerenveen. Van de Sande debuteerde in 2008 en heeft op dit moment vier goals in 21 caps achter haar naam.

“Nog beter worden”
“Bij FC Twente heb ik me ontwikkeld als de voetballer die ik nu ben. Mijn hart zal altijd bij Twente liggen. Het is nu tijd om mezelf nog verder te ontwikkelen in een ander land en een andere competitie, om zo nog een betere voetballer te worden”, zegt Van de Sanden op de website van FC Twente.

Ook FC Twente: grote en mooie club

“Ik wil heel graag FC Twente bedanken voor alle mooie jaren dat ik in dit shirt mocht spelen. Het was fantastisch om onderdeel te mogen zijn van deze grote en mooie club”, zegt Van de Sande op site van haar inmiddels vorige club, waarmee zij in de afgelopen vier seizoenen drie keer Nederlands Kampioen en twee keer BeNe League Kampioen werd. Bovendien won ze er de KNVB beker.