Woensdag 20 januari 2016

Van den Berg: “Er was maar één club waar ik heen wilde: Liverpool”

Mandy van den Berg (25) zet een nieuwe stap in haar voetbalcarrière: de aanvoerder van de OranjeLeeuwinnen verkast naar Liverpool. De linksbenige, centrale verdediger met 65 caps achter haar naam komt over van LSK Kvinner FK, de Noorse club waarmee ze in 2015 de dubbel pakte.

Gepassioneerde fans
“Toen ik eenmaal van de interesse uit Liverpool hoorde, was er maar één plaats waar ik heen wilde”, zegt Van den Berg op de site van de club. “Liverpool is een heel grote club met veel ambities voor 2016 en ik kan niet wachten om te beginnen.”

Bijzondere gebeurtenis
“Verhuizen naar Engeland is een bijzondere gebeurtenis voor mij en ik zie uit naar de kennismaking met de gepassioneerde fans uit Liverpool, de supporters van het vrouwenteam.”

Manager van Liverpool Ladies is Scott Rogers:

“Mandy zal voor ons een sleutelrol vervullen dit seizoen. In het Nederlands vrouwenelftal heeft ze al bewezen dat ze een verdediger is van topklasse. Het feit dat ze al richting zeventig interlands gaat en de huidige captain is, zegt wel iets over haar grote kwaliteiten. Voeg daarbij haar uitstekende optredens op het WK 2015, en je kunt wel nagaan dat dit een grote transfer voor ons is.”


"Je kunt wel nagaan dat dit een grote transfer is"

Scott Rogers, manager Liverpool Ladies