Zondag 6 maart 2016

Exclusief: Van der Laan legt uit: "Daar lag het verschil met Noorwegen"

Van_der_Laan-Copyright-ProShots-1113715-Jasper_Ruhe-CREDIT.jpg

Nederland leed zaterdag tegen Noorwegen een teleurstellende 4-1 nederlaag. Voetbalkalender.nl sprak bondscoach Arjan van der Laan over de wedstrijd en de kansen in het Olympisch Kwalificatie Toernooi.

Door Imre Himmelbuaer

"De fase waar we in de wedstrijd hebben gezeten, was de tijd tussen onze 2-1 en de 3-1 van Noorwegen. Toen hadden we ook nog een kans met Vivianne Miedema, die op de paal schiet. Er is een minuut of vijftien geweest waarin we hebben gedacht dat er vandaag iets te halen viel. Daarvóór is Noorwegen de bovenliggende partij geweest en daarna hebben ze het goed afgemaakt", aldus de bondscoach.

En hoewel zijn team zich ook het eerste halfuur relatief vaak meldde op de Noorse helft, vond Van der Laan ook toen dat de Noorse vrouwen beter waren. "We wisten niet heel veel te creëren. Daar lag het verschil met Noorwegen. Ik denk dat Noorwegen ons eerder pijn deed dan wij konden doen."

De kansen op kwalificatie voor de olympische spelen zijn door de nederlaag een stuk kleiner geworden. Toch denkt Van der Laan niet dat zijn ploeg kansloos is. "Het is niet makkelijker geworden, maar de kans is nog steeds aanwezig. We hebben in ieder geval een overwinning op Zweden nodig. Je bent wel afhankelijk van de uitslag in die andere wedstrijd, dus in die zin heb je het niet meer in eigen hand. Met een goed resultaat vandaag hadden we dat wel gehad. Dus dat is een teleurstelling, maar we zullen ons moeten herpakken en eruit halen wat mogelijk is", besluit de trainer van de OranjeLeeuwinnen.