Zaterdag 5 maart 2016

Van der Laan: “Niet bestand tegen spitsen Noorwegen”

Van_der_Laan-Copyright-ProShots-1113715-Jasper_Ruhe-CREDIT.jpg

Van der Laan, bondscoach
Pro Shots / Jasper Ruhe

Bondscoach Arjan van der Laan van de OranjeLeeuwinnen verbeet zijn teleurstelling na afloop van de 4-1 klop tegen Noorwegen. “Zij hebben hun krachten zeker kunnen laten zien, en wij maar minimaal.”

Fase met grip van te korte duur
“Na onze aansluitingstreffer in de vorm van de 2-1 kregen wij meer grip, maar die fase van een minuut of tien met ook nog een bal op de paal, was helaas van te korte duur”, zei de coach voor de camera van FOX.

Geklopt tegen sterke spitsen
“Toen waren we het dichts bij een resultaat. Maar Noorwegen heeft ons in verdedigend opzicht geklopt”, doelde Van der Laan op de aanvallende overheersing van de twee gevaarlijke spitsen aan hun zijde. “Daar hebben wij te weinig tegenover gesteld.”

Ongunstig doelsaldo
“We moesten een resultaat halen”, verklaarde de Oranje-coach het min of meer alles-of-niets-spel aan het eind van de wedstrijd. “Je weet dat je dan achterin ook nog een extra goal tegen kan krijgen”, leek hij zich nog niet helemaal bewust van de mogelijke impact van een negatiever doelsaldo. Deze kan in de derde wedstrijd, woensdag opnieuw in Rotterdam tegen Zweden, van bepalende waarde zijn.

Blijven gaan voor de kans
“De teleurstelling nu is logisch, maar die moeten we nu snel aan de kant schuiven. Ik vind dat we vertrouwen moeten blijven houden. Op het moment dat er nog een kans is, moet je daar ook voor gáán.”

Camera FOX Sports