Vrijdag 27 juli 2018

Vanavond tweede WK-wedstrijd hockeyvrouwen Nederland

Speelschema_Hockey_Oranje_dames_programma_WK-2018.jpg

Vrijdagavond 27 juli om 19.00 uur speelt Oranje Hockey Dames de tweede wedstrijd op het WK Vrouwen 2018 in Engeland, tegen China.

Vrijdagavond 27 juli om 19.00 uur speelt Oranje Hockey Dames de tweede wedstrijd op het WK Vrouwen, tegen China. Nederland kan een belangrijke stap zetten richting de kwartfinales. Het bereiken van de cross-overs zit er sowieso wel in voor het Nederlands team, want de nummers twee en drie van elke poule gaan door naar deze volgende ronde. Maar eindigt Oranje als nummer één in Groep A, dan is rechtstreekse kwalificatie voor de kwartfinales meteen al een feit.

Programma WK Hockey Londen
De cross-overs zijn een extra wedstrijd tussen de acht nummers twee en drie van de vier poules. De winnaars volgen de vier nummers één naar de kwartfinales.

Kunnen de Nederlandse hockeydames al naar de kwartfinales?
Nederland is favoriet en heeft na de klinkende 7-0 zege in de eerste WK-wedstrijd tegen Zuid-Korea dat stempel direct kracht bijgezet. Toch kan de ploeg van bondscoach Alyson Annan vrijdagavond tegen China, ook bij winst, nog niet officieel zeker zijn van de eerste plek in poule A en daarmee van het rechtstreekse ticket voor de kwartfinale. Zelfs als huidig nummer twee Italië verliest van Zuid-Korea (die wedstrijd in Groep A staat eveneens op het programma op vrijdag 27 juli, maar dan om 21.00 uur) kan theoretisch gezien altijd nog een ander team de koppositie overnemen in de derde groepswedstrijd.

Nederland tegen Italië op zondag 29 juli
In de derde groepswedstrijd nemen de Nederlandse hockeyvrouwen het op tegen de huidige nummer twee: Italië. Een directe confrontatie dus als afsluiting van de groepsfase, op zondag 29 juli om 14.00 uur.

Goed begin
Op dit moment zijn er geen blessures gemeld uit het Oranjekamp. Nederland (de nummer één op de wereldranglijst) hoopt tegen China (de nummer 8 op de world ranking) een vervolg te geven aan de ruime score in de eerste wedstrijd op het WK Vrouwen in Londen, toen Frédérique Matla (tweemaal), Kitty van Male (tweemaal), Lidewij Welten, Kelly Jonker en Laurien Leurink Zuid-Korea in Oranjes voordeel de weg wezen.