Dinsdag 8 november 2016

Vandaag: loting EK Vrouwen 2017

OKT-Juich-1-Copyright-ProShots-1113631-Jasper_Ruhe.jpg

Loting WEURO 2017 - dinsdag 8 november

Zestien landen boordevol verwachting. En spanning. De loting voor WEURO 2017, het EK Vrouwen 2017 in Nederland, is vandaag op dinsdag 8 november. In Rotterdam is er een mooie ceremonie.

Allereerste keer in Nederland
En tevens een bijzondere. Want het is de allereerste keer ooit dat Nederland het EK voetbal voor vrouwen organiseert. Vijftien landen komen komende zomer op bezoek. Een groots evenement dat in heel Nederland al steeds meer tot de verbeelding gaat spreken. In de speelsteden én daarbuiten.

EK Vrouwen in zeven speelsteden
Het EK is van 16 juli tot 6 augustus, in Breda, Doetinchem, Deventer, Enschede, Tilburg, Utrecht en Rotterdam. In de laatste stad is straks ook de loting, in het Luxor Theater om precies te zijn.

Nederland ontloopt in poulefase sterke tegenstanders
Nederland is gastheer en daarom zijn de Oranjevrouwen in Pot 1 van de loting. Dit betekent dat Nederland niet kan loten tegen de andere, sterke landen die in Pot 1 zitten. Duitsland (op dit moment Europees kampioen én Olympisch kampioen), Frankrijk en Engeland kunnen weliswaar het pad van de OranjeLeeuwinnen kruisen, maar dan pas in de knock-outfase. Nog niet in de groepsfase.

Zie hier de potindeling en meer informatie over de loting van WEURO 2017.

Kijk hier voor het schema van WEURO 2017.

Info over kaartverkoop?
Hoe je aan tickets kunt komen, vind je op de officiële website www.weuro2017.nl.