Maandag 19 september 2016

Verenigde Staten te sterk voor Oranje vrouwen

copyright-proshots-939643-Shanice_van_de_Sanden-Pro_Shots-Jasper_Ruhe-helft.jpg

De oefeninterland in de nacht van zondag op maandag van het Nederlands vrouwenelftal uit tegen de Verenigde Staten, is geëindigd in 3-1 voor het thuisland.

Doelpunt Van de Sanden
Nederland kwam al wel pijlsnel op voorsprong: Shanice van de Sanden was al na twee minuten trefzeker. Daarna volgde nog voor rust de gelijkmaker via Carli Lloyd, en de 2-1 via een onfortuinlijk eigen doelpunt van Mandy van den Berg - die daar weinig aan kon doen. De 3-1 kwam van de voet van Allie Long, vijftien minuten voor tijd.

Bondscoach Arjan van der Laan: "Dit is waarvoor we naar Amerika kwamen. Een wedstrijd tegen de absolute wereldtop. Ik ben ondanks het verlies tevreden over de wijze waarop we gespeeld hebben. Vooral de eerste helft waren we goed en zetten we hen onder druk. De tweede helft kregen we meer tegenstand en kwamen wij meer onder druk te staan, maar ik heb zowel aanvallend als verdedigend goed spel gezien."

Aanvoerder Mandy van den Berg: "Al met al mogen we best tevreden zijn over deze wedstrijd. We konden bij vlagen goed mee in het spel van Amerika en dat biedt perspectief in aanloop naar het EK."