Zaterdag 27 februari 2016

Vivianne Miedema: “Rio is misschien wel groter dan het WK vorig jaar”

De negentienjarige Vivianne Miedema is met 22 doelpunten in 32 interland een belangrijke speelster voor Oranje. Ze debuteerde op haar vijftiende in de Eredivisie (sc Heerenveen) en speelt nu bij Bayern München waarmee ze vorig jaar kampioen van de Bundesliga werd.

Grote stap vooruit
“Het zou een grote stap vooruit zijn als we ons zouden plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio”, zegt de spits donderdag in een gesprek met Women's Soccer United. “Het gaat heel lastig worden, alle teams zitten zo'n beetje op hetzelfde niveau. We moeten echt drie goede wedstrijden spelen.”

Groter dan het WK
Voor het EK van 2017 hoeft Nederland zich niet te plaatsen, omdat het gastland automatisch wordt geplaatst. “Het is fijn dat we toch een groot toernooi hebben waar we samen aan kunnen werken. Het zou fantastisch zijn als we naar Rio gaan. Ik denk dat de Spelen misschien nog wel groter zijn dan het WK in Canada was vorig jaar.”

Fantastisch
Miedema zou het fantastisch vinden om onderdeel te worden van de Olympische Spelen deze zomer. “Iedere speler wil toch wel op zo'n toernooi spelen? Ik hoop echt dat we het halen, het zou prachtig zijn als we de kans krijgen ons te laten zien in Rio.”


EK Vrouwen / Fieke Snijder