Dinsdag 25 oktober 2016

Volgende oefeninterland: in en tegen België

copyright-proshots-994727-Sherida_Spitse-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT-CREDIT.jpg

Sherida Spitse, trefzeker vanaf elf meter tegen België. Scoort zij eind november ook tegen België?

Dinsdagmiddag in en tegen voetbaltopland Duitsland moest Oranje genoegen nemen met een 4-2 verlies. De volgende sparringpartner is België, op donderdag 24 november.

Sherida Spitse
Ondanks de aansluitingstreffer van Sherida Spitse uit een penalty bij een 2-0 achterstand, was Duitsland zoals verwacht een maatje te groot. De huidig Olympisch - en zevenvoudig Europees kampioen liep na de 2-1 verder uit naar 3-1 en 4-1, waarna Vivianne Miedema nog wel knap haar doelpuntje meepikte: 4-2.

"Dit is een terechte uitslag", zegt bondscoach Arjan van der Laan op KNVB.nl. "Je speelt tegen de Olympisch kampioen en ze waren met name in de eerste helft een stuk sterker dan wij. We waren verdedigend niet bij machte om Duitsland af te stoppen en aan de bal waren we slordig, waardoor we er voetballend niet doorheen kwamen. Veel meiden voelden zich vanwege een virus in het team niet lekker. Een aantal kon desondanks spelen, maar Kelly Zeeman en Mandy van den Berg waren niet fit genoeg. Dan is het jammer dat je vlak voor de wedstrijd de opstelling nog moet aanpassen."

Opnieuw uitwedstrijd
De volgende gelegenheid om nog verder automatismen in het team te slijpen, is de oefeninterland tegen de Belgen. De wedstrijd is uit: in Leuven. De wedstrijd erna is overigens in eigen land: in Tilburg tegen Engeland.

Goede herinneringen aan laatste ontmoeting

In mei 2014 speelden de Nederlandse en Belgische vrouwen voor het laatst tegen elkaar. Dat was in het kader van kwalificatie voor het WK 2015 in Canada. Nederland was toen op het WK van de partij, mede dankzij de 2-0 zege in dat kwalificatieduel met België. Vivianne Miedema en Renée Slegers scoorden. Overigens scoorden zij beiden ook afgelopen donderdag tegen Schotland, en Miedema scoorde dus ook tegen Duitsland. Wie weet op 24 november tegen de Belgen opnieuw?

EK Vrouwen: ook België komt naar Nederland
België is één van de deelnemers van het EK vrouwenvoetbal in 2017. Zij eindigden in de EK-kwalificatiereeks in hun groep achter Engeland. Qua scorend vermogen zit het bij onze zuiderburen wel snor: in de acht kwalificatieduels vonden zij maar liefst 27 maal het net. Een gemiddelde dus van méér dan drie.