Maandag 5 februari 2018

Volleybal Nations League: dames Oranje zes keer in Nederland

Volleyball_Womens_Nations_League_2018_en_WK_speelschema_Oranje_volleybal_dames.jpg

De volleybalsters van Oranje spelen vanaf eind mei voor het eerst in de Volleyball Nations League. In 2018 is dit nieuwe elitetoernooi er voor het eerst. Nederland ontmoet in Apeldoorn en Rotterdam zes landen, waaronder wereldtoppers.

In de gloednieuwe Volleyball Nations League spelen de dames van Oranje zes keer in Nederland: eind mei en begin juni tegen Polen, Zuid-Korea, Brazilië, Dominicaanse Republiek, Italië en Servië.

Topwedstrijden Oranje volleybalsters
Zes topduels dus in eigen huis, in een nieuwe internationale competitie. De Volleyball Nations League is de opvolger van de World Grand Prix voor vrouwen, zo meldt onder andere de Nederlandse Volleybalbond.

Oranje dames aanmoedigen in Apeldoorn en Rotterdam
De nieuwe Nations League staat ook bekend als (vriendschappelijk) elitetoernooi en valt onder de wereldvolleybalbond FIVB. Maar nog belangrijker zijn de internationaal aansprekende wedstrijden die de Oranje volleybalsters mogen spelen voor eigen publiek. Om precies te zijn in Apeldoorn en Rotterdam.

Tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië...
In Omnisport Apeldoorn zijn er op dinsdag 29 mei, woensdag 30 mei en donderdag 31 mei wedstrijden van Oranje tegen Polen, Zuid-Korea en Brazilië. Wanneer precies tegen welk land, is nog niet bekend.

... en Dominicaanse Republiek, Italië en Servië
In Topsportcentrum Rotterdam zijn er op dinsdag 5 juni, woensdag 6 juni en donderdag 7 juni wedstrijden van het Nederlandse team van bondscoach Jamie Morrison tegen Dominicaanse Republiek, Italië en Servië. Ook hier is de volgorde van de tegenstanders nog niet bekend.

Meer info en speelschema Volleyball Nations League
De Volleyball Nations League staat vanaf 2018 elk jaar op het programma. Er doen zestien landen mee, waarbij er vier landen kunnen degraderen. Hoe dit precies zit, en wat de zogeheten Final Six inhoudt, lees je hier.

Ticketverkoop Nations League volleybal begonnen
Alle zestien landenteams spelen in dit elitetoernooi vijftien poulewedstrijden, verdeeld over vijf driedaagse toernooien met telkens drie wedstrijden per land. Twee van deze Volleyball Nations League-toernooien zijn dus in Apeldoorn en Rotterdam. Ondertussen is ook de kaartverkoop voor de Volleyball Nations League begonnen, namelijk per 5 februari voor Nevobo-leden, meldt de nationale bond. De reguliere verkoop op hun officiële site start op donderdag 15 februari.