Speelschema EK Vrouwen Volleybal 2021 (in Bulgarije, Kroatië, Roemenië, Servië)

Speelschema_EK_volleybal_2021.jpg

Speelschema EK 2021 Volleybal Dames met Nederland in Bulgarije, Kroatië, Roemenië, Servië. Met poulefase, achtste finales, kwartfinales, halve finales en finale, in augustus/september 2021.


Het CEV EuroVolley 2021 (European Championship), ofwel het EK Vrouwen Volleybal Dames, vindt plaats in de nazomer, nader te bepalen ergens tussen 15 augustus en 30 september 2021. Het EK is in vier landen: Bulgarije, Kroatië, Roemenië, Servië. Er doen 24 landen mee.

Naast genoemde gastlanden Bulgarije, Kroatië, Roemenië, Servië zijn ook deze landen al verzekerd van deelname op basis van hun eindstand op het EK 2019: Nederland, Turkije, Italië, Polen, Duitsland, Rusland, België en Azerbeidzjan.

De overige twaalf EK-tickets komen voort uit kwalificatie. De winnaars én de nummers twee van de zes kwalificatiepoules gaan eveneens naar het EK Vrouwen Volleybal 2021.
Poule A (in Bulgarije / Kroatië / Roemenië / Servië):
1 Land 0-0
2 Land 0-0
3 Land 0-0
4 Land 0-0
5 Land 0-0
6 Land 0-0


Poule B: (in Bulgarije / Kroatië / Roemenië / Servië):
1 Land 0-0
2 Land 0-0
3 Land 0-0
4 Land 0-0
5 Land 0-0
6 Land 0-0


Poule C: (in Bulgarije / Kroatië / Roemenië / Servië):
1 Land 0-0
2 Land 0-0
3 Land 0-0
4 Land 0-0
5 Land 0-0
6 Land 0-0


Poule D: (in Bulgarije / Kroatië / Roemenië / Servië):
1 Land 0-0
2 Land 0-0
3 Land 0-0
4 Land 0-0
5 Land 0-0
6 Land 0-0

Volleyball Women's European Championship: CEV EuroVolley 2021

Nederlandse tijden

EERSTE RONDE | GROEPSFASE

Speelschema volgt zodra officieel vastgesteld.
Het programma vindt plaats in periode tussen 15 augustus en 30 september 2021.

De vier hoogst geëindigde landen van Poule A spelen in de achtste finales tegen de vier beste landen van Poule C. Hetzelfde geldt voor Poule B en Poule D: de bovenste vier landen van die groepen spelen in de eerste knock-outronde tegen elkaar.

ACHTSTE FINALES

Speelschema volgt zodra officieel vastgesteld.


KWARTFINALES

Speelschema volgt zodra officieel vastgesteld.


HALVE FINALES

Speelschema volgt zodra officieel vastgesteld.


WEDSTRIJD OM PLEK 3 / BRONS

Speelschema volgt zodra officieel vastgesteld.


FINALE

Speelschema volgt zodra officieel vastgesteld.

Het CEV EuroVolley Women 2021, ofwel het Volleyball Women's European Championship, is het EK Volleybal voor dames dat op het programma staat in de late zomer: op nader vast te stellen datums tussen 15 augustus en 30 september 2021. Het EK is in vier landen: Bulgarije, Kroatië, Roemenië, Servië. Er doen 24 landen mee. De speelsteden worden nog bekendgemaakt.

Op het EK Volleybal 2021 voor vrouwen is Servië (opnieuw) de titelverdediger. Zij wonnen in de EK-finale van 2019 van Turkije, nadat ze onder meer ook in 2017 al de Europese titel hadden bemachtigd, na een zege in de eindstrijd op Nederland. Servië is bij het vrouwen volleybal ook al drie WK's achtereen de wereldkampioen.

Naast de gastlanden - Bulgarije, Kroatië, Roemenië en Servië - zijn ook acht andere landen al zeker van een EK-ticket, dankzij hun eindklassering op het vorige EK van 2019. Daaronder is ook Nederland, samen met Turkije, Italië, Polen, Duitsland, Rusland, België en Azerbeidzjan. De overige twaalf EK-tickets komen voort uit kwalificatie. De winnaars én de nummers twee van deze zes kwalificatiepoules gaan eveneens naar het EK Vrouwen Volleybal 2021:

Poule A: met Belarus, Zwitserland en Estland
Poule B: met Oekraïne, Portugal, Georgië en Zweden
Poule C: met Spanje, Griekenland, Oostenrijk en Noorwegen
Poule D: met Slowakije, Finland, Montenegro en Kosovo
Poule E: met Hongarije, Frankrijk, Israël en Denemarken
Poule F: met Slovenië, Tsjechië, Bosnië en Herzegovina en Letland

Waar Nederland op het EK 2021 in de groepsfase speelt, in welke speelstad en welke poule, wordt bekend na de loting. Er zijn in de eerste ronde vier poules van zes landen. Van deze 24 landenploegen gaan de beste vier van elke poule door naar de achtste finales. Daarna, conform het gebruikelijke knock-outsysteem, volgen de kwartfinales, de halve finales en de EK volleybal finale.

De locaties van de poulewedstrijden worden verdeeld over de vier organiserende landen. Hetzelfde geldt voor de achtste finales. Waar de kwartfinales zijn, in welke speelsteden de halve finales op het programma staan, waar de wedstrijd om de derde plek wordt gespeeld en waar de finale van het EK Volleybal plaatsvindt, wordt eveneens bekendgemaakt na de loting. Er zijn in totaal 60 wedstrijden.