Speelschema Volleyball Women's Nations League 2018 | elitetoernooi vrouwen | Apeldoorn en Rotterdam | Nederland

Volleyball_Womens_Nations_League_2018_en_WK_speelschema_Oranje_volleybal_dames.jpg

Speelschema FIVB Volleyball Women's Nations League 2018 volleybal Oranje Dames in Nederland (Apeldoorn en Rotterdam). Elitetoernooi met pouletoernooien in mei (29, 30 en 31) en juni (5, 6 en 7) 2018.


De Volleyball Nations League voor dames is een nieuwe competitie voor landenteams, voor het eerst in 2018. Het is in plaats van de World Grand Prix voor vrouwen. Dit elitetoernooi valt onder de wereldvolleybalbond FIVB.

Aan de Volleyball Nations League doen zestien landen mee. Twaalf hiervan zijn de zogeheten 'core teams'. Deze zijn zeven jaar lang verzekerd van deelname, waaronder de Nederlandse vrouwen.

De overige vier landenploegen zijn de zogeheten 'challenger teams'. Zij kunnen degraderen naar de continentale landencompetities, en van daaruit weer promoveren naar de hoogste, zogeheten intercontinentale competitie.

Voor elk van de zestien deelnemende landen staan er in dit elitetoernooi vijftien poulewedstrijden op het programma. Er zijn vijf driedaagse toernooien met elk drie wedstrijden per land. Twee daarvan zijn in Nederland (Apeldoorn en Rotterdam), vanaf 29 mei en 5 juni 2018. Daarna volgt de 'Final Six', waarin de prijzen worden verdeeld.Vooralsnog is er geen sprake van een groepsindeling.
Tegenstanders Oranjevrouwen tijdens pouletoernooien in Nederland:

Nederland
Polen
Zuid-Korea
Brazilië
Servië
Italië
Dominicaanse Republiek


Volleyball Women's Nations League 2018 schema.


Dinsdag 29 mei
16.30 uur: Zuid-Korea – Brazilië (Omnisport Apeldoorn)
19.30 uur: NEDERLAND - Polen (Omnisport Apeldoorn)

Woensdag 30 mei
16.30 uur: Brazilië - Polen (Omnisport Apeldoorn)
19.30 uur: NEDERLAND – Zuid-Korea (Omnisport Apeldoorn)

Donderdag 31 mei
16.30 uur: Polen – Zuid-Korea (Omnisport Apeldoorn)
19.30 uur: NEDERLAND – Brazilië (Omnisport Apeldoorn)

______


Dinsdag 5 juni
16.30 uur: Italië – Servië (Topsportcentrum Rotterdam)
19.30 uur: NEDERLAND – Dominicaanse Republiek (Topsportcentrum Rotterdam)

Woensdag 6 juni
16.30 uur: Servië – Dominicaanse Republiek (Topsportcentrum Rotterdam)
19.30 uur: NEDERLAND – Italië (Topsportcentrum Rotterdam)

Donderdag 7 juni
16.30 uur: Dominicaanse Republiek – Italië (Topsportcentrum Rotterdam)
19.30 uur: NEDERLAND – Servië (Topsportcentrum Rotterdam)


De Volleyball Nations League voor dames is een nieuwe competitie voor landenteams, voor het eerst op het programma in 2018. Het is in plaats van de World Grand Prix voor vrouwen. Dit nieuwe elitetoernooi valt onder de wereldvolleybalbond FIVB.

Aan de Volleyball Nations League doen zestien landen mee. Twaalf hiervan zijn de zogeheten 'core teams'. Deze zijn zeven jaar lang zeker van deelname, waaronder de Nederlandse vrouwen.

De overige vier landenploegen zijn de zogeheten 'challenger teams'. Zij kunnen degraderen naar de continentale landencompetities, en van daaruit weer promoveren naar de hoogste, zogeheten intercontinentale competitie.

Voor elk van de zestien deelnemende landen staan er in het elitetoernooi vijftien poulewedstrijden op het programma. Er zijn hiervoor vijf driedaagse toernooien met elk drie wedstrijden per land. Twee van deze pouletoernooien zijn in Nederland (Apeldoorn en Rotterdam), vanaf 29 mei en 5 juni 2018. Daarna volgt de 'Final Six', waarin definitief de prijzen worden verdeeld.

Deze wedstrijden bereiden het Nederlands damesteam deels voor op het WK Volleybal Dames 2018
.