Dinsdag 15 mei 2018

VIDEO: begin volleybaldames met volle buit

Programma_Nederlands_volleybalteam_-_BrittBongaerts.jpg

Het Nederlands vrouwen volleybalteam is de Volleybal Women's Nations League 2018 begonnen met een 3-0 zege tegen Thailand.

De volleybalvrouwen van Nederland zijn in de Nations League voor Vrouwen begonnen met een 3-0 overwinning op Thailand. In het Russische Jekaterinenburg waren de setstanden 25-20, 26-24 en 25-13. Op woensdag 16 mei staat voor Oranje de volgende wedstrijd op het programma in de internationale landencompetitie die de opvolger is van de World Grand Prix.Core teams tegenover elkaar
Het Nederlandse team van bondscoach Jamie Morrison kwam geen moment echt in de problemen bij deze aftrap van vijf keer drie wedstrijden, waarvan in totaal zes ontmoetingen in eigen land (Apeldoorn en Rotterdam) te bewonderen zijn. Zie ook: Wat is de Volleyball Nations League?, onder andere met uitleg over het 'core team'. Zowel Oranje als openingstegenstander Thailand behoren tot deze hoogste categorie, maar Nederland was duidelijk de sterkste.

Oranje volleybalsters donderdag tegen Rusland
Zie ook de onderstaande, samenvattende beelden van Ziggo. Woensdag 16 mei vanaf 13.30 uur Nederlandse tijd is zoals gezegd de tweede confrontatie, tegen Argentinië, een dag later alweer gevolgd door de wedstrijd tegen gastland Rusland. Zie ook het programma Volleyball Women's Nations League 2018.