Woensdag 30 mei 2018

Volleybaldames Oranje laten Zuid-Korea sidderen

Programma_Nederlands_vrouwen_volleybalteam_-_Nicole_Koolhaas.jpg

Nicole Koolhaas had er vóór de wedstrijd in Apeldoorn al zin in. De volleybalsters van Oranje wonnen opnieuw: nu met 3-0 tegen Zuid-Korea.

Duidelijke cijfers, van het Nederlands volleybalteam in de Nations League tegen Zuid-Korea. Woensdagavond in Omnisport Apeldoorn was er één bovenliggende partij: Oranje. De volleybalsters die een thuiswedstrijd speelden wonnen met 3-0. Setstanden: 25-18, 25-10 en 25-12.

Nederland blijft bovenin meedoen
75 punten tegenover 40 punten voor de Zuid-Koreanen, die in de middenmoot van de Women's Volleyball Nations League vertoeven. Het was ruimschoots goed voor wederom de volle buit. Afgezien van de 3-0 tegen de Verenigde Staten in Japan, heeft de formatie van bondscoach Jamie Morrison alle duels in deze nieuwe competitie nog met winst weten af te sluiten. Daarmee blijft Nederland dicht in de buurt van koploper USA.

Basisopstelling Oranje
De uitverkochte sporthal in Apeldoorn zag Nederland beginnen met Myrthe Schoot als libero. Lonneke Slöetjes, Anne Buijs, Tessa Polder, Nicole Koolhaas, Laura Dijkema en Nika Daalderop waren de andere basisspeelsters. Net als op dinsdag was ook nu Lonneke Slöetjes de meest scorende speelster; nu met 16 punten, gevolgd door Anne Buijs met 10.

Oranje volleybalsters donderdag tegen Brazilië
Op donderdag is er de laatste van de drie wedstrijden in Apeldoorn. Dan ontmoet Nederland, opnieuw om 19.30 uur, Brazilië. Daarna verhuist het Women's Volleyball Nations League-circus met Nederland naar Rotterdam, waar voor Oranje vanaf dinsdag 5 juni achtereenvolgens Dominicaanse Republiek, Italië en Servië de tegenstanders zijn.