Donderdag 7 december 2017

Vrijdag Oranje handbalwinst tegen Duitsland?

Schema_EK_Handbal_Vrouwen_Oranje.jpg

De Oranje dames handbalsters zijn al zeker van de achtste finales, maar het WK-speelschema heeft vrijdag eerst nog een wedstrijd tegen Duitsland in petto.

Het Nederlands Damesteam Handbal speelt na het 27-27 gelijkspel tegen Servië nog één wedstrijd in de groepsfase vóór de spanning van de achtste finales stijgt.

Vierde groepsduel Oranjedames: gelijk tegen Servië
Donderdag 6 december bleven Nederland en Servië in Leipzig in evenwicht. Na een eveneens gelijke ruststand (15-15) eindigde het vierde groepsduel in 27-27.

Sublieme laatste vijf minuten
Oranje mocht met dit gelijkspel nog het meest tevreden zijn, want vijf minuten voor tijd was het nog 27-24 in het voordeel van de tegenstander. Totdat Danick Snelder (in haar 150e interland) knap het verschil terugbracht tot twee, gevolgd door een prachtig doelpunt van Estavana Polman en - vijf seconden voor de laatste bel - een magnifieke voltreffer van Nycke Groot die de stand alsnog gelijk trok.

Smeets: "Volle bak tegen Duitsland"
"Het was superspannend en het gelijkspel was in de slotfase het maximaal haalbare. Er had van onze kant meer in gezeten. We hebben te veel vrije kansen gemist. We zullen nog één keer volle bak moeten gaan tegen Duitsland", zegt Martine Smeets, de linker hoekspeelster van Oranje, in een persbericht van het Nederlands Handbal Verbond.

En speelster Lois Abbingh: "Servië stond de meeste tijd op voorsprong. We waren niet scherp genoeg in de afronding. Jammer dat we zo veel kansen misten, vooral omdat we beter waren. Het is nu belangrijk dat we het laatste duel tegen Duitsland winnen. Daarna begint het toernooi pas écht."

Speelschema WK met laatste groepsduels en achtste finales
Eerst is er dus vrijdag nog het laatste groepsduel, tegen Duitsland. Zie ook de pagina met het WK-speelschema Handbal Dames Oranje. Oranje staat nu nog vierde in groep D, maar kan toch nog groepswinnaar worden. Dan moet Nederland in elk geval met vier doelpunten verschil winnen van Duitsland, terwijl Zuid-Korea en Servië onderling gelijk moeten spelen.

De opstelling en treffers van de Oranje handbaldames bij Nederland - Servië (27-27, ruststand 15-15):

Jasmina Janković, Tess Wester; Angela Steenbakkers, Jessy Kramer, Laura van der Heijden (2), Debbie Bont (1), Lois Abbingh (7), Danick Snelder (2), Lynn Knippenborg, Yvette Broch (6), Nycke Groot (2), Kelly Dulfer, Martine Smeets (3), Charris Rozemalen, Angela Malestein (1), Estavana Polman (3).