Donderdag 11 oktober 2018

Vrouwen Nederland in Final Six WK Volleybal op 15 oktober tegen Verenigde Staten en 16 oktober tegen China

Wanneer_speelt_Nederland_op_WK_Volleybal_Final_Six.jpg

Speelschema: wedstrijden Nederland in Final Six WK Volleybal 2018 voor vrouwen, tegen China en Verenigde Staten.
Beeld: FIVB

De Nederlandse vrouwen volleybalsters spelen in de Final Six op maandag 15 oktober tegen de Verenigde Staten en op dinsdag 16 oktober tegen China, in Poule H. De wedstrijd tegen de USA begint om 09.10 uur, de wedstrijd tegen China begint om 12.20 uur. Beide duels zijn in Nagoya. Dat heeft de loting voor de derde ronde bepaald. In de koker op donderdagmiddag zaten ook gastland Japan, Italië en Servië, die tegen elkaar uitkomen in Poule G. De uitslag van de loting is als volgt, met alle wedstrijden op het programma op zondag 14, maandag 15 en dinsdag 16 oktober 2018.

Wedstrijdschema

Zondag 14 oktober
09.10 uur, wedstrijd Ronde 3, poule H: China - Verenigde Staten
12.20 uur, wedstrijd Ronde 3, poule G: Japan - Servië

Maandag 15 oktober
09.10 uur, wedstrijd Ronde 3, poule H: NEDERLAND - VERENIGDE STATEN
12.20 uur, wedstrijd Ronde 3, poule G: Italië - Japan

Dinsdag 16 oktober
09.10 uur, wedstrijd Ronde 3, poule G: Italië - Servië
12.20 uur, wedstrijd Ronde 3, poule H: NEDERLAND - CHINA


Oranje volleybalsters hebben nu al geschiedenis geschreven
Nederland bereikte op donderdag 11 oktober een historische plaats bij de laatste zes van het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen. Nooit eerder kwam de Oranje vrouwen volleybalploeg zo ver, met nu mogelijk zelfs nog de halve finales en wie weet de finale van het WK 2018 in Japan in het verschiet.

Nederland: glansrijk koploper in Ronde 2 - maar dat telt in Ronde 3 niet meer
De laatste wedstrijd in Ronde 2 eindigde in een glansrijke 3-0 tegen Servië, waarna Oranje afscheid nam van de vorige ronde als winnaar van de groep. Nu wacht dus Poule H, met als doel te eindigen bij de beste twee van de drie. Datzelfde gebeurt in Poule G, voor het bepalen van de vier deelnemende landen aan de halve finales. Alle zes de landen beginnen in de Final Six qua punten weer helemaal op nul.

Programma WK Volleybal
Na de Final Six volgende de halve finales, beide op vrijdag 19 oktober. De finale van het Vrouwen WK 2018 Volleybal in Japan is op zaterdag 20 oktober.