Maandag 10 september 2018

Vrouwen Oranje - Denemarken: thuiswedstrijd play-offs op 5 oktober in Breda

Oranje_Leeuwinnen_programma_Vivianne_Miedema.jpg

De Oranje Leeuwinnen spelen in het Rat Verlegh Stadion in Breda hun thuiswedstrijd in de halve finales van de play-offs voor WK-kwalificatie, op vrijdag 5 oktober om 20.00 uur.

De Oranje Leeuwinnen spelen in het Rat Verlegh Stadion in Breda hun thuiswedstrijd in de halve finales van de play-offs voor WK-kwalificatie, op vrijdag 5 oktober om 20.00 uur.

Return op dinsdag 9 oktober in Viborg
Vier dagen later, op dinsdag 9 oktober, staat om 18.00 uur in het Viborg Stadion de return met Denemarken op het programma.

Tickets play-offs Nederlands vrouwenelftal
De voorverkoop voor het thuisduel start voor Oranje ClubCardhouders op woensdag 12 september om 12.00 uur. De reguliere kaartverkoop begint op vrijdag 14 september, eveneens om 12.00 uur. Meer informatie hierover is te vinden op onsoranje.nl.

Nederland - Denemarken: replica van gewonnen EK-finale
De Oranjevrouwen speelden 23 keer eerder tegen Denemarken. De eerdere ontmoetingen eindigden vijf keer in een gelijkspel, acht keer in een overwinning voor Nederland en tien keer in een overwinning voor de Denen. Tijdens de finale van het EK 2017 won Nederland met 4-2 van Denemarken.

Als Oranje wint, speelt het tegen Zwitserland of België
De andere wedstrijd in strijd om het laatste Europese WK-ticket gaat tussen Zwitserland en België. Winnaars van beide play-offwedstrijden gaan tussen 7 en 13 november in de beslissende play-off ronde uitmaken welk land zich plaatst voor het wereldkampioenschap.

WK vanaf 7 juni 2019 in Frankrijk
Het WK Vrouwen 2019 wordt van 7 juni tot en met 7 juli 2019 gehouden in Frankrijk. Aan het toernooi nemen 24 landen deel. Frankrijk, Noorwegen Italië, Spanje, Engeland, Duitsland, Zweden, Schotland, Australië, Brazilië, Chili, China, Japan, Zuid-Korea en Thailand zijn inmiddels verzekerd van een plek op het mondiale eindtoernooi.