Vrijdag 9 februari 2018

Wedstrijd EK-kwalificatie handbal dames Oranje: nog nooit zoveel publiek

Schema_EK_Handbal_Vrouwen_Oranje.jpg

Het Nederlands vrouwen handbalteam speelt op 25 maart in Eindhoven tegen Hongarije. Nooit eerder kwamen er zoveel toeschouwers af op een handbalwedstrijd in Nederland als nu bij de Oranje handbalsters voor EK-kwalificatie: 6000.

Extra tribunes voor de vele Oranje-fans: in Eindhoven wordt het EK-kwalificatieduel van de Oranje handbaldames tegen Hongarije gespeeld voor een record aantal toeschouwers. Binnen één dag zijn alle 6000 kaarten uitverkocht.

EK-kwalificatiewedstrijd Nederland stijf uitverkocht
Het Nederlands Handbal Verbond meldt dat niet eerder zoveel mensen zijn komen kijken naar een handbalwedstrijd in Nederland. Op zondag 25 maart vanaf 16.00 is de ambiance in het Indoor Sportcentrum Eindhoven dus in optima forma, tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands Damesteam tegen Hongarije.

Met dank aan brons op WK Handbal
Dat is voor een belangrijk deel te danken aan het optreden van de ploeg van bondscoach Helle Thomsen tijdens het voorbije WK. Een derde plek was het resultaat en dat werpt nu ook zijn vruchten af bij de eerste thuiswedstrijd van de Oranjedames sindsdien.

"Supergoed gevoel"
"Het is echt geweldig dat zoveel mensen naar onze wedstrijd komen kijken. Het geeft alle speelsters een supergoed gevoel om straks in Eindhoven te spelen", zegt aanvoerster Danick Snelder in het bericht van de bond.

Stand en programma EK-kwalificatie handbaldames
De stand in EK-kwalificatiegroep 7 met Oranje laat zien dat Nederland en komende tegenstander Hongarije de bovenste plekken delen. Oranje staat echter aan kop, aangezien het doelsaldo in Nederlands voordeel spreekt. Ook Wit-Rusland en Kosovo maken nog kans op deelname aan het EK, al zijn hun kansen al beduidend geslonken. Zie ook het speelschema EK-kwalificatie Handbalvrouwen Oranje.

Speelschema EK Handbal 2018 in Frankrijk
De twee beste landen in de poule plaatsen zich voor het EK 2018 in Frankrijk. Het EK Handbal Dames is van 30 november t/m 16 december 2018. Ook de beste nummer drie van alle kwalificatiegroepen ontvangt een ticket voor het EK. Via voorgaande link lees je ook meer over de opzet van het EK en wanneer Oranje, als het zich plaatst, in actie komt.