Maandag 25 februari 2019

Wedstrijden Algarve Cup live op tv bij Veronica

Wedstrijden_Algarve_Cup_waar_live_op_tv_-_Veronica.jpg

De wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen tijdens de Algarve Cup 2019 zijn live te zien op Veronica. Behalve op tv zijn de vrouwen van Nederland ook online te volgen via een livestream.

De wedstrijden van Nederland tijdens de Algarve Cup 2019 zijn live te zien op Veronica. De Oranje Leeuwinnen spelen eerst op woensdag 27 februari tegen Spanje. De uitzending van het live verslag op Veronica begint om 18.00 uur. De wedstrijd zelf begint om 18.15 uur.

Begin uitzendingen Algarve Cup op Veronica | OranjeLeeuwinnen
Daarna speelt het Nederlands vrouwenelftal op maandag 4 maart tegen Polen. Die uitzending begint waarschijnlijk om 18.15 uur. De wedstrijd van de Leeuwinnen tegen Polen heeft als aanvangstijdstip 18.30 uur.

Leeuwinnen ook op woensdag 6 maart 2019 live op Veronica
Vervolgens is er nog een finalewedstrijd. Ook deze is te zien via Veronica. Hoe laat en tegen wie die wedstrijd is, hangt af van de eerdere resultaten van de Nederlandse voetbalvrouwen. Alle finalewedstrijden om de plaatsen 1 tot en met 12 staan op het programma op woensdag 6 maart.

Hélène Hendriks
Presentatrice Hélène Hendriks verzorgt namens Veronica in Portugal de journalistieke invulling in beeld, rondom alle wedstrijden van Nederland.

Algarve Cup: al jarenlang gerenommeerd
Het toernooi om de Algarve Cup is van oudsher al gerenommeerd in de wereld van het vrouwenvoetbal. De laatste jaren neemt de bekendheid ervan ook buiten die lijnen toe. De Algarve Cup editie 2019 kent nog het meest massale belangstelling nu de Leeuwinnen van Oranje als huidig Europees kampioen volop in de picture staan voor het WK Vrouwen 2019.

Speellocaties en (mogelijke) tegenstanders Nederland
De Algarve Cup vindt traditioneel plaats in - de toernooinaam doet het al vermoeden - Portugal. De Nederlandse vrouwen onder leiding van bondscoach Sarina Wiegman spelen in elk geval de eerste twee wedstrijden tegen Spanje en Polen in het Estádio Municipal da Bela Vista, in Parchal. Andere speellocaties zijn Almancil, Lagos, Albufeira en Santo António. Behalve de Nederlandse OranjeLeeuwinnen zijn ook veel andere hoog geklasseerde landen aanwezig op het strijdtoneel:

Groep A: Canada, IJsland, Schotland
Groep B: Spanje, Nederland, Polen
Groep C: Noorwegen, Denemarken, China
Groep D: Zweden, Zwitserland, Portugal

Alle wedstrijden om de Algarve Cup vind je hier. Nederland verdedigt samen met Zweden de Algarve Cup-titel van vorig jaar, want toen stonden beide landen in de finale die vanwege slechte weersomstandigheden niet werd uitgespeeld.