Vrijdag 8 juni 2018

Wedstrijden Oranje Vrouwen 8 en 12 juni op tv

Oranje_Leeuwinnen_wedstrijden.jpg

De wedstrijden van de Oranje Vrouwen tegen Noord-Ierland en Slowakije zijn live te zien op tv, bij Veronica. De wedstrijd tegen Slowakije is uitverkocht.

Het Nederlands vrouwenelftal is de komende twee wedstrijden, tegen Noord-Ierland (8 juni) en Slowakije (12 juni), live te zien op tv.

Leeuwinnen live op tv, bij Veronica
Veronica zendt beide Oranjeduels rechtstreeks uit, zodat dus ook fans die niet kunnen meereizen naar Noord-Ierland of géén kaartje hebben voor de thuiswedstrijd in Heerenveen, de Nederlandse ploeg kunnen aanschouwen.

Richting het einde van WK-kwalificatie
De Leeuwinnen strijden om kwalificatie voor het WK 2019. Na deze twee duels staat er voor Oranje nog maar één wedstrijd in Poule 3 op het programma (in september 2018 uit tegen Noorwegen).

WK Vrouwen Frankrijk: vanaf 7 juni 2019
Het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal is in Frankrijk, vanaf 7 juni 2019. De wedstrijden in Europa leiden tot acht WK-deelnemers. De groepswinnaars van de zeven Europese kwalificatiepoules plaatsen zich direct voor het WK. De vier beste nummers twee van deze zeven groepen spelen play-offs. In totaal doen er in 2019 op het WK voetbal voor vrouwen in Frankrijk 24 landenteams mee.

Stand Groep 3 Oranje Leeuwinnen
Nederland gaat op dit moment aan kop in kwalificatiegroep 3. Noord-Ierland en Slowakije zijn in deze poule de mindere goden, dus de Leeuwinnen hebben gerede kans om nieuwe stappen te zetten op weg naar rechtstreekse WK-kwalificatie.

Speelschema Oranje Leeuwinnen
De wedstrijd van Oranje uit tegen Noord-Ierland begint om 20.30 uur Nederlandse tijd. Die op 12 juni in het Abe Lenstra Stadion in Heerenveen heeft als tijdstip van beginnen 20.00 uur. Zie ook het speelschema van de Oranje Leeuwinnen. De thuiswedstrijd tegen de Slowaken is uitverkocht en wordt bezocht door 24.000 fans. Het is het derde uitverkochte thuisduel van de Nederlandse vrouwen in deze WK-kwalificatiereeks. Het record werd al eerder verbroken, thuis tegen Noord-Ierland: 30.238 toeschouwers.