Dinsdag 6 november 2018

Update > Welke Oranje Leeuwinnen spelen de play-offs tegen Zwitserland?

Wedstrijden_OranjeLeeuwinnen.jpg

Dit is de selectie van het Nederlands vrouwenelftal voor de play-off finales tegen Zwitserland. Nederland speelt op 9 en 13 november voor een plek op het WK voetbal 2019 in Frankrijk.

Dit is de (gewijzigde) selectie van de Oranje Vrouwen, door bondscoach Sarina Wiegman samengesteld voor de aanstaande play-off-finales tegen Zwitserland. Nederland speelt eerst op vrijdag 9 november vanaf 20.00 uur de thuiswedstrijd in de Galgenwaard in Utrecht. Op dinsdag 13 november gevolgd door de allesbeslissende return: de uitwedstrijd tegen Zwitserland in het LIPO Park in Schaffhausen die begint om 19.00 uur. Daarna is bekend of Nederland meedoet aan het WK (!).

WK Speelschema Frankrijk 2019
Het wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Frankrijk staat op het programma van 7 juni tot en met de finale op 7 juli 2019. Nederland kan het 24e en laatste deelnemende land zijn bij winst over twee wedstrijden op de Zwitsers. Zie hier alvast het speelschema WK Frankrijk. Of kijk bij het programma play-offs Leeuwinnen.

Zonder Zeeman, wel weer met Van der Gragt
In de onderstaande lijst met 23 speelsters ontbreekt Kelly Zeeman. De middenvelder kampt met een knieblessure. Verdediger Stefanie van der Gragt keert na een bovenbeenblessure terug in de selectie.

UPDATE 6 november
Inmiddels hebben twee wijzigingen plaatsgevonden in de selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Aniek Nouwen van PSV vervangt Stefanie van der Gragt. En Sisca Folkertsma (FC Twente) vervangt Siri Worm. In beide gevallen vanwege een blessure of de naweeën ervan.

De GEWIJZIGDE selectie van het Nederlands vrouwenelftal:
De definitieve selectie van de Leeuwinnen tot dusver is daarmee:

Loes Geurts (Göteborg FC), Lize Kop (Ajax), Sari van Veenendaal (Arsenal), Dominique Bloodworth (Arsenal), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Real Betis), Kika van Es (Ajax), Danique Kerkdijk (Bristol City), Desiree van Lunteren (SC Freiburg), Liza van der Most (Ajax), Aniek Nouwen (PSV), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Sisca Folkertsma (FC Twente), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Inessa Kaagman (Everton), Jill Roord (Bayern München), Sherida Spitse (Vålerenga), Lineth Beerensteyn (Bayern München), Ellen Jansen (Ajax), Renate Jansen (FC Twente), Lieke Martens (FC Barcelona), Vivianne Miedema (Arsenal) en Shanice van de Sanden (Olympique Lyon).

Staat van dienst van Nederland tegen Zwitserland
Het Nederlands vrouwenelftal speelde tot dusver 22 keer tegen de Zwitsers. Vijf keer eindigde de tweestrijd gelijk, vijftien keer won Nederland en tweemaal zegevierde Zwitserland. De laatste keer dat Nederland en Zwitserland elkaar bij de vrouwen op het hoogste voetbalniveau troffen, was op 2 maart 2016. In de strijd om kwalificatie voor de Olympische Spelen wonnen de Oranje Leeuwinnen met 3-4. De doelpunten toen kwamen op naam van Manon Melis, Vivianne Miedema, Mandy van den Berg en Shanice van de Sanden.