Zondag 9 juli 2017

Analyse tegenstanders OranjeLeeuwinnen

Miedema-Noorwegen-Copyright-ProShots-1116759-Jan_Kok-CREDIT.jpg

Pro Shots

Nog maar heel even en dan begint het EK vrouwenvoetbal in Nederland. De OranjeLeeuwinnen zitten in de poule met Noorwegen, Denemarken en België. Niet de top van de FIFA ranglijst zoals Duitsland, Frankrijk en Engeland, maar wel erg sterk. Wat kan Oranje verwachten?

Noorwegen
Oranje trapt af tegen Noorwegen op 16 juli. Voetbal is al heel lang populair onder de Noorse vrouwen. Noorwegen won het toernooi twee keer en werd vier keer tweede. Ondanks dat het vorige duel verloren ging tegen de Noren (1-4) heeft Wiegman toch vertrouwen.

Denemarken
Ook zijn de dames uit Denemarken bezig aan een goede reeks. Na verloren te hebben van Canada (0-1) wonnen ze van Portugal (6-0), Rusland (6-1) en Finland (5-0). Tegen wereldtopper Australië werd met penalty’s gewonnen na een 1-1 gelijkspel. In januari speelden de OranjeLeeuwinnen twee keer tegen de Denen. Twee keer was Nederland de sterkere ploeg. (2-1 en 2-0).

België
Net als in Nederland is het vrouwenvoetbal nog vrij jong en komt het langzaam op. Dit jaar doen ze voor het eerst mee aan een internationaal toernooi. Toch moeten ze niet onderschat worden. In een oefenduel in november wonnen de Rode Vlammen van Oranje. In de voorbereiding ging wel het een en ander mis. Zo verloren ze van Spanje (7-0) en Noord-Korea (1-4). Wel wisten ze gelijk te spelen tegen Japan (1-1).

Voor het volledige wedstrijdschema, klik hier.