Zaterdag 5 augustus 2017

Bondscoach Sarina Wiegman deelt 'officieel' haar droom: "We willen Europees kampioen worden"

Bondscoach_Oranje_Vrouwen_Sarina_Wiegman.jpg

In aanloop naar het EK wilde Sarina Wiegman nog geen voorspellingen doen. Wel gaf ze alvast aan dat ze een droom had. Het liet zich niet moeilijk raden welke dat was, maar donderdagavond na de gewonnen halve finale tegen Engeland sprak ze 'm ook voor het eerst letterlijk uit. "We willen Europees kampioen worden."

"Soms moest het gewoon zo"
"De eerste goal was geweldig, de tweede heel alert", zei de bondscoach voor de televisiecamera van de NOS, terugblikkend op de met 3-0 gewonnen halve finale. "De derde weet ik al niet meer. Die moet ik terugkijken. We wisten dat de Engelsen heel opportunistisch zouden spelen. We hadden het soms moeilijk, maar dat is niet gek tegen een ploeg met zo veel power."

"Dat willen we zondag nog een keer doen"
"We moeten nog wat meer lef hebben om op te bouwen in plaats van de lange bal te spelen. Maar soms moest het tegen Engeland gewoon zo." Om vervolgens heel duidelijk te zijn over de aanstaande big final. "We willen Europees kampioen worden. We hebben weer een geweldige prestatie geleverd. En dat willen we zondag nóg een keer doen."