Woensdag 8 juni 2016

In elk geval komen Duitsland, Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Spanje op bezoek!

Zwitserland, Engeland, Frankrijk, Noorwegen en Spanje. Plus Duitsland als Europese titelhouder. En natuurlijk Nederland als gastheer. Dat zijn de landen die op dit moment al verzekerd zijn van deelname aan WEURO 2017, het EK voor Vrouwen volgend jaar in Nederland.

Verzekerd van in elk geval play-offs
Daarnaast zijn IJsland, Schotland, Zweden, Denemarken, Rusland, België en Oostenrijk zeker van minimaal een plek in de play-offs, de tweeluiken die in oktober op het programma staan. Kortom, met nog één reguliere speelronde in de kwalificatiereeks te gaan tekent zich langzaam maar zeker de deelnemerslijst van dit grote voetbalevenement af.

Hoop doet leven voor deze landen
Andere landen die nog altijd mogen hopen om eveneens te mogen schitteren tijdens het EK in de zonnige maanden van 2017, zijn Finland, Portugal, Oekraïne, Roemenië, Italië, Tsjechië en Noord-Ierland.

Laatste kwalificatieronde in september
De eerstkomende en – op de play-offs na – allesbeslissende kwalificatieronde begint op 15 september. EKvrouwen.nl houdt ook straks de resultaten voor je bij. Bekijk als je dat wilt ondertussen de huidige groepsstanden en hoe de kwalificatiereeks in zijn werk gaat.