Zaterdag 8 april 2017

Van Dongen: “Dit is de druk die we in de zomer óók gaan hebben”

copyright-proshots-994710-Merel_van_Dongen-Pro_Shots-Erik_Pasman-HELFT.jpg

International Merel van Dongen, geblesseerd voor Nederland - Frankrijk, sprak met EKvrouwen.nl.

"Ik vond het op zich wel een goede wedstrijd van ons, maar denk dat als we minder foutjes hadden gemaakt, we echt kans hadden om te winnen. Ik zou het bijna concentratiefoutjes willen noemen. Zeker in de eerste twintig minuten, dan wordt er over de bal gemaaid en zijn er nog een paar andere momenten waarvan ik denk: we moeten gewoon nog wat vaster worden."

"Als we dat eruit halen... Zij hebben vandaag ook weinig kansen gehad. En dan hoef je er misschien maar één te maken en dan win je ‘m."

"Op het EK moet alles kloppen. Je moet ook een beetje geluk hebben natuurlijk. Maar daarom is het maar goed dat we nu voor eigen publiek hebben gespeeld. Want dit is de druk die we straks in de zomer ook gaan hebben. Dus deze wedstrijd was in dat opzicht prima, ondanks het verlies. Straks op het EK moeten we geleerd hebben van dit soort interlands en gewoon de punten pakken."

"De Fransen zijn ook beter dan de drie komende EK-tegenstanders in de poule.
Frankrijk is één van de beste landen in het vrouwenvoetbal ter wereld. We hadden en hebben in juli gewoon een heel goede kans, juist mede dankzij dit soort wedstrijden als tegen Frankrijk."

Merel van Dongen, vanaf de tribune in de Galgenwaard, tijdens het met 2-1 verloren oefenduel. Komende dinsdag kan Oranje zich al meteen revancheren, in Doetinchem tegen IJsland.


Lara Snel / Imre Himmelbauer