Donderdag 13 juli 2017

EK voetbal levert Nederland ruim €43 miljoen op

Supporters_Oranje_-_Copyright-ProShots-753969_-_Pro_Shots-CREDIT.jpg

Pro Shots

Het EK vrouwenvoetbal, dat over 3 dagen begint, levert Nederland naar verwachting €43,9 miljoen aan bestedingen op. Dat heeft advies- en accountantsbureau PwC berekend na opdracht van de KNVB.
"Dit EK voetbal zal Nederland zo'n 28 miljoen aan directe omzet opleveren. Zo'n 8 miljoen daarvan is afkomstig van sponsor UEFA. De rest wordt binnengebracht door de teams, bezoekers en media. Het indirecte effect zal 15 miljoen in het laatje brengen”, aldus Jan Willem Velthuijsen, Hoofdeconoom bij PwC, tegeover NOS en het FD.

De OranjeLeeuwinnen beginnen op 16 juli aan het toernooi dat 3 weken zal duren. De NOS zendt alle wedstrijden van de Leeuwinnen live uit.

"Hooliganisme"

De overheid en de KNVB betalen in totaal €5,6 miljoen om het EK te organiseren. Dat is een relatief klein bedrag, er is geen sprake van grote investeringen in infrastructuur of stadia. Dit heeft ook te maken met beveiliging tegen hooliganisme, dat tot nu toe niet voorkomt in het vrouwenvoetbal.

"Reputatie"
Op langere termijn kan het EK ook gunstig uitpakken voor Nederland. Door de winst in reputatie voor Nederland zal de toename van toeristenstromen alleen maar blijven groeien. Ook de verspreiding van het toernooi, in totaal zeven verschillende steden, is gunstig voor Nederland. Amsterdam krijgt namelijk veel kritiek door het aantal toeristen dat de stad per dag heeft.

Martens: bij (en met) de top van de top in Barcelona