Maandag 24 juli 2017

EK Vrouwen 2017-voorbeschouwing Nederland - België

Oranje_Leeuwinnen_programma_Vivianne_Miedema.jpg

Vanavond staat de laatste poulewedstrijd van groep A op het programma. De OranjeLeeuwinnen staan ongeslagen bovenaan en nemen het op tegen de nummer 2, België. Het Koning Willem II stadion is het podium voor deze derby, die beslist over deelname aan de kwartfinales van het EK Vrouwen 2017!

Tegenstander Nederlands vrouwenelftal: België
De Red Flames, die voor het eerst deelnemen aan een Europees toernooi, wisten niet te winnen tijdens hun EK-debuut afgelopen week. Ze verloren met 1-0 van Denemarken. Daarna verraste België Europa door met 2-0 te winnen van Noorwegen.

Nederland - België
De OranjeLeeuwinnen hebben de Red Flames dertig keer eerder ontmoet. Maar liefst twintig keer won Nederland de derby. Vijfmaal werden de punten gedeeld en België won vijf keer. Het doelsaldo van 80-29 is ruim in het voordeel van Oranje Vrouwen. En nu is er dus de 31e onderlinge ontmoeting. Zie het speelschema EK Vrouwen.

Arbitrage
Nederland - België staat onder leiding van de ervaren Bibiana Steinhaus. De 38-jarige scheidsrechter is afkomstig uit buurland Duitsland.

Opvallend
Jackie Groenen staat als enige op scherp, door de gele kaart die zij pakte tijdens de wedstrijd tegen Noorwegen. Bij België hebben de bij Ajax spelende Davina Philtjens en Anderlecht-speelsters Aline Zeler en Heleen Jaques al
een kaart achter hun naam staan.

VOLG DE WEDSTRIJD LIVE VIA ONS TWITTER-ACCOUNT