Donderdag 20 juli 2017

EK Vrouwen 2017-voorbeschouwing Nederland - Denemarken

VAR_op_WK_Vrouwen_2019.jpg

Dé kopbal die al ruim twee miljoen Nederlanders in vuur en vlam zette, van Shanice van de Sanden. Nederland won de openingswedstrijd van het EK Vrouwen met 1-0 van Noorwegen.

In de tweede wedstrijd voor de OranjeLeeuwinnen op het EK wacht VANDAAG Denemarken. Beide teams wonnen hun eerste wedstrijd in groep A.

Nederland en Denemarken stonden twintig keer eerder tegenover elkaar. Vijf keer won Nederland, vijf keer werd het gelijk en tien keer waren de Denen te sterk. Gemiddeld scoorde Oranje hierin 0,65 keer per wedstrijd. Denemarken deed dit gemiddeld 1,6 keer. Ondanks dit verschil, vielen de laatste vier ontmoetingen telkens in het voordeel uit van de OranjeLeeuwinnen. De andere wedstrijd in de poule gaat vandaag tussen Noorwegen en België.

De tweede wedstrijd van het EK vrouwenvoetbal, Nederland-Denemarken start donderdagavond om 20.45 uur. Als host van WEURO 2017 was Nederland automatisch geplaatst voor het EK. Zoals verwacht plaatste ook Denemarken zich voor het EK van 2017, in hun groep achter Zweden. Zie ook 'Hoe verliep de EK-kwalificatie?'.

Vier jaar geleden werden de Denen uitgeschakeld in de halve finale van het EK, door Noorwegen. Dat hele toernooi incasseerden de Denen maar één goal. De overall topscoorster is Merete Padersen. Ze scoorde in haar interlandloopbaan 65 keer. De dame met de meeste interlands is Katrine Pedersen met 210 caps.

Van welke Leeuwin is Pierre van Hooijdonk fan!?