Donderdag 20 juli 2017

EK Vrouwen 2017-voorbeschouwing Noorwegen - België

Janice_Cayman-2.jpg

Bron: Wikipedia

Behalve Nederland en Denemarken, komen donderdag op het EK vrouwenvoetbal ook Noorwegen en België tegen elkaar in actie. Beide landen verloren in Groep A hun eerste wedstrijd met 1-0. Zowel Noorwegen als België moet dus winnen om nog kans te maken op de halve finales.

Noorwegen wist zich, net als Frankrijk, na vijf keer winst en een gelijkspel te kwalificeren voor WEURO 2017. Dit is al weer het elfde Europese kampioenschap voor de Noren. Twee keer wonnen ze de titel. De laatste editie werden ze tweede. Overall topscoorster is Marianne Pettersen. Ze scoorde 98 doelpunten. De meeste interlands staan op naam van Hege Rijse die 188 wedstrijden speelde.

Dit is de eerste keer dat de Belgen zich plaatsten voor een EK. Dit deden ze nadat ze in de voorlaatste kwalificatiewedstrijd Servië wisten te verslaan.
De groepswinst was een station te ver: Engeland bleek een maatje te groot.

Overall topscoorster van The Belgian Red Flames is Tessa Wallaert met 28 doelpunten. In 2011 maakte ze haar debuut voor de nationale ploeg. De meeste interlands staan op naam van Femke Maes: een aantal van 84, waarin ze 24 keer scoorde.

Voor het volledige speelschema, klik hier!