Woensdag 19 juli 2017

EK Vrouwen 2017-voorbeschouwing Spanje - Portugal

Stadion-_De_Vijverberg_-_Copyright-ProShots-1231880_-_Pro_Shots_-_Ronald_Bonestroo.jpg

Spanje en Portugal startten 19 juli in groep D tegen elkaar. De andere wedstrijd in de poule gaat tussen Schotland en Engeland.

De Spaanse vrouwen stelden zich na zes winstpartijen zeker voor deelname aan het EK in Nederland. Dit wordt de derde keer dat zij gaan strijden om Europees Kampioen te worden. In 1997 was Italië te sterk en kwamen ze niet verder dan de halve finale. In 2013 kwamen ze tot de kwartfinale waar Noorwegen te sterk bleek. De Overall topscooster is Verónica Boquete. Ze heeft 34 doelpunten op haar naam en wil er dit EK uiteraard een stuk meer maken. Arantza del Puerto heeft de meeste interlands op haar naam staan, namelijk 70.

Portugal plaatste zich als 16e en laatste ploeg voor het EK in Nederland. De Portugese vrouwen waren over twee wedstrijden te sterk voor Roemenië. Het is voor het eerst dat Portugal zich plaatst voor een EK-eindronde. De overall topscoorster van de Portugezen is Edite Fernandes. Ze maakte 39 doelpunten in 132 wedstrijden. De meeste interlands staat op naam van Carla Couto. Ze speelde 145 wedstrijden waarin ze 29 keer scoorde.