Woensdag 19 juli 2017

Ellen Hoog = FAN VAN... Jackie Groenen en Lieke Martens

Ellen_Hoog-500.jpg

Ellen Hoog, hockeyster van het jaar 2014, is fan van... onder anderen Jackie Groenen en Lieke Martens!

Hoog (31) won met Oranje tweemaal goud op de Olympische Spelen, is tweemaal wereldkampioen en zelfs driemaal Europees kampioen. De rappe middenvelder heeft liefst 233 interlands achter haar naam staan. Guus Rampaart van EKVrouwen.nl sprak met haar.

Het EK voetbal is zondag officieel van start gegaan. Wat vond jij van de wedstrijd?
"Ik vond het hartstikke leuk. Ze waren gretig, maar in het begin ook een beetje nerveus. Dat is wel logisch met een EK in eigen land. Maar ze hebben het echt supergoed gedaan. Ze straalden heel veel energie uit en probeerden aanvallend te voetballen. Dus ik heb echt genoten."

Wat zijn jouw verwachtingen voor het EK?
"Ik denk dat ze tot de halve finale komen. Ze zijn heel sterk en ik hoop echt dat ze ver gaan komen. Dus ik zet in op een top drie plek."

Wat vind jij van vrouwenvoetbal?

"Het is de snelst groeiende vrouwensport. Dat is een goede ontwikkeling. Ik vind het ook erg leuk om te kijken. Het is ook goed dat het toernooi in eigen land is. Hierdoor volgen niet alleen de sporters het toernooi, maar echt iedereen in Nederland."

"Zij speelt van links en komt naar binnen, eigenlijk een beetje mijn eigen spel bij hockey"

Voormalig hockey-international Ellen Hoog over Lieke Martens


Je hebt een enorme erelijst met Europese en wereldtitels. Ook heb je een EK en WK meegemaakt in eigen land. Wat is het verschil tussen een toernooi in het buitenland en in eigen land?
"Dat is echt een verschil. Buiten het feit dat het stadion vol zit met Oranjefans, leeft het in eigen land ook veel meer. In het buitenland kan je jezelf nog afsluiten van alle aandacht. In Nederland ontkom je daar niet aan. Er komt veel meer op je af eigenlijk. Maar de voetbaldames kunnen daar goed mee omgaan. Het is ook fantastisch om een toernooi in eigen land te spelen. Stadions kleuren helemaal oranje. Dat is geweldig."

"Het lijkt helemaal vanzelf te gaan bij haar, dat vind ik leuk om te zien"

Ellen Hoog over middenvelder Jackie Groenen

Jackie_Groenen-Copyright-ProShots-1173446-portret-pro_shots_-_Remko_Kool.jpg

Pro Shots

Is er een OranjeLeeuwin die je in het bijzonder aanspreekt, van wie je fan bent?
"Zondag viel mij Jackie Groenen heel erg op door haar steekpasses, haar inzicht en haar aannames. Lijkt helemaal vanzelf te gaan bij haar, dat vind ik leuk om te zien. Lieke Martens viel mij ook erg op. Zij speelt van links en komt naar binnen, eigenlijk een beetje mijn eigen spel bij hockey. Misschien dat het daarom mij ook opvalt."

Wat vind je de grootste kwaliteit van dit team?

"Ik denk toch de eenheid die ze hebben en uitstralen. Zeker in de vrouwensport is dat belangrijk. Dat is vooral een grote kracht van het team."

"Genieten en veel plezier maken met elkaar"

Dé tip van Ellen Hoog aan de OranjeLeeuwinnen


Wat zou jij de OranjeLeeuwinnen willen meegeven op dit EK?
"Vooral genieten, maar je ziet al dat ze dat doen. Na de goal zondag straalde het plezier er van af. Maar dat is wel echt belangrijk. Je moet proberen om het bewust mee te maken. Voordat je het weet is het voorbij. Misschien is het ook wel het laatste grote toernooi dat sommigen gaan spelen. Maar het gaat natuurlijk ook om de winst. Het is dus een combi: genieten én veel plezier maken met elkaar. Maar dat zit wel goed bij dit team."