Vrijdag 7 oktober 2016

Erskine Schoenmakers assistent- en keeperstrainer bij Oranje

Erskine Schoenmakers (41) is nieuw bij de staf van de Oranjevrouwen: als assistent- en keeperstrainer, zo meldt de KNVB. Hij is aan het Nederlands vrouwenelftal verbonden tot en met de kwalificatiereeks voor het WK 2019.

Technische staf
Samen met bondscoach Arjan van der Laan, assistent Sarina Wiegman en inspanningsfysioloog Niels de Vries vormt Schoenmakers nu de technische staf van de OranjeLeeuwinnen.

Talentvolle keepsters

Naast de functie van assistent- en keeperstrainer richt de Tilburger zich binnen de KNVB ook op de begeleiding en doorontwikkeling van jonge keepsters richting het A-elftal.

Al in dienst van de bond
Schoenmakers is sinds 2009 werkzaam voor de KNVB waar hij fungeerde als trainer van de keepsters van diverse nationale meisjes- en vrouwenteams. Tevens werkte hij als keeperscoach voor het CTO Talent Team in Amsterdam en is voorlopig nog actief bij CTO Eindhoven.

Erskine Schoenmakers:
"Werken met de beste keepsters van het land, met een mooi toernooi in eigen land in het vooruitzicht, ik ga met veel enthousiasme aan de slag."

Red Bull Salzburg
In het verleden was Schoenmakers ook keeperstrainer van onder andere het vrouwenelftal van FC Utrecht en Willem II en werkte hij in de jeugdopleiding van Red Bull Salzburg.

Hans van Breukelen, technisch directeur van de KNVB: "Erskine Schoenmakers is al jaren actief als succesvol keeperstrainer binnen het meiden- en vrouwenvoetbal en dit is een promotie die hij zeer heeft verdiend. Hij is ook al op interim basis mee geweest met het team naar Amerika afgelopen september en dat is alle partijen zeer goed bevallen. Schoenmakers is ambitieus om met dit team aan de slag te gaan op weg naar allereerst het WEURO2017."

Bon: KNVB