Woensdag 2 augustus 2017

FAN VAN: Jackie Groenen en Loes Geurts | "Een voorbeeld voor iedereen"

copyright-proshots-941638-Loes_Geurts-Pro_Shots-Jasper_Ruhe-helft.jpg

Pro Shots

Deze keer in FAN VAN: Jackie Groenen en Loes Geurts! Wij hebben weer superveel leuke reacties gehad, bedankt!

"Het pronkstuk in mijn kamer? Haar handschoenen natuurlijk!"

Anouk over haar favoriete Leeuwin

Jackie Groenen
Jackie Groenen is een echt positieve verrassing voor de OranjeLeeuwinen. De middenvelder is één van de nieuwelingen in het team, maar niet meer weg te denken op haar positie. Ze doet het niet alleen goed op het veld, óók kijken veel meiden naar haar op. Ook Imre is een grote fan: "Ze is supergoed! Ik wil later net zo goed worden als zij! Ze is een voorbeeld voor iedereen en ook voor mij. Dat zal ze altijd blijven! Jackie Groenen is mijn idool!"

Ook fan Stef heeft grote bewondering voor Groenen. "Als er één is met speloverzicht en daarop ook vlot kan anticiperen, is zij het wel, topmiddenveldster!"

In een interview met AjaxTV presentatrice Fresia zei zij het volgende over Jackie Groenen: "Elke bal die ze heeft gaat vooruit. Dat is iets wat iedereen wil, maar je moet het ook kunnen! Ik kijk ook altijd met mijn media-ogen naar de speelsters. Hoe gaan ze om met de aandacht en de media. Jackie Groenen doet dat echt super goed. Ze is zichzelf, ze durft dingen te zeggen en praat niet in clichés. Als je dat allemaal optelt dan heb ik wel enigszins een favoriet bij de Leeuwinnen, ja."

copyright-proshots-941638-Loes_Geurts-Pro_Shots-Jasper_Ruhe-helft.jpg

Loes Geurts Pro Shots

Programma_Oranje_Vrouwen_WK.jpg

Jackie Groenen Pro Shots

Loes Geurts
Loes Geurts is de tweede keeper in de selectie. Sari van Veenendaal krijgt de voorkeur van bondscoach Sarina Wiegman. Toch heeft ook de keepster van Paris Saint-Germain een heleboel fans. Één van hen is Anouk.

"Ik ben nu ongeveer zo'n 4 jaar fan van Loes. Ik denk dat ik als keepster veel van haar kan leren en al heb geleerd. De rust die ze uitstraalt op het veld is geweldig. Ik vind dat rust uitstralen een doel is als keepster. Ze straalt zoveel rust uit door haar geweldig meevoetballend vermogen. Ze dient echt als een 11e speelster. Ook voor hoe ze is als persoon, heb ik heel veel respect."

Anouk vervolgt: "Ik volg haar wedstrijden bij de club op de voet en wens haar altijd succes. Ze neemt de tijd om op mij te reageren en dat waardeer ik heel erg. Ook na de wedstrijd (verloren of niet) neemt ze tijd om even een praatje te maken. Het pronkstuk in mijn kamer? Haar handschoenen natuurlijk! Ik gun de OranjeLeeuwinnen en bovenal Loes een succesvol EK toe. Vorige maand stond bijna alleen ik bij de training en nu staan er een paar honderd man! Het is geweldig om te zien hoe de aandacht voor het vrouwenelftal meer en meer toeneemt!"

"De rust die ze uitstraalt op het veld, is geweldig"

In de rubriek FAN VAN vertellen fans, BN’ers en speelsters hun verhaal over wie hun favoriete OranjeLeeuwin is. Via onze social media hebben jullie allemaal superleuke berichten achtergelaten. Wil jij de er de volgende keer ook bij zijn? Stuur ons dan een persoonlijk bericht of tag ons, @EKVrouwen.nl, in een bericht of post!