Zondag 16 juli 2017

Nance van der Meer = FAN VAN... Mandy van den Berg!

nance1.png

ADOVROUWEN.NL

In de rubriek 'Fan Van' delen Bekende Nederlanders, speelsters en fans de leukste verhalen van hun favoriete OranjeLeeuwinnen. Deze keer: Nance van der Meer, zeventien jaar oud en speelster van ADO Den Haag Vrouwen. Ook is zij speelster van het Nederlands elftal Onder 19. Op 8 augustus spelen de OranjeLeeuwinnen onder 19 het EK in Belfast. Guus Rampaart van EKVrouwen.nl sprak met haar.

Waarom is voetbal jouw sport?
“Ik houd van voetbal omdat ik het spel hartstikke leuk vind. Als kind voetbalde ik al op straat met jongetjes uit de buurt. Zo ben ik langzamerhand steeds meer gaan voetballen en heb ik me ingeschreven bij een vereniging.”

Wat zijn jouw verwachtingen van het aankomende EK?
“Ik denk dat ze het ver kunnen schoppen. Ik hoop natuurlijk dat ze de finale halen, maar als dat niet lukt dan is een plek bij de bovenste drie ook heel mooi.”

Waarom is dit EK belangrijk voor Nederland en het vrouwenvoetbal?
“Het is zeker belangrijk omdat het vrouwenvoetbal hiermee gepromoot wordt en in de picture gezet wordt. Het EK laat zien wat vrouwenvoetbal eigenlijk is en neemt hopelijk de vergelijking met het mannenvoetbal weg."

"Ik heb altijd gekeken hoe zij alles doet en wat ze er allemaal voor over heeft"

Talent Nance van der Meer over Oranje-captain Mandy van den Berg


Wat gaat er veranderen na het EK met het vrouwenvoetbal?
“Er zijn steeds meer meiden die voetbal leuk vinden. Ik zie ook op clinics, zoals La League, dat steeds meer meiden gaan voetballen. Dat is natuurlijk hartstikke mooi om te zien. Ik denk dat door het EK er nog meer meiden zijn die zich bij een club zullen inschrijven.”

Van wie van de OranjeLeeuwinnen ben jij fan?

“Mandy van den Berg. Zij komt, net als ik, ook uit het Westland. Ik heb altijd gekeken hoe zij alles doet en wat ze er allemaal voor over heeft. Mandy is een voorbeeld voor mij geweest en nog steeds.”

Hoe zal het EK voorlopen?

“Het is natuurlijk een zware poule, ze zullen het echt moeilijk krijgen. Maar door de passie en de sterke spelersgroep die ze hebben kunnen ze het ver schoppen op het toernooi. Het belangrijkste is dat de groep op elkaar is ingespeeld en de trainers/coaches goed zijn. Eigenlijk moet alles kloppen. Dat is sowieso nodig om een goed resultaat neer te zetten met zijn allen.”

Wat zou jij de OranjeLeeuwinnen willen meegeven?
“Ga er gewoon voor en knallen met zijn allen! Onderling plezier is héél belangrijk en hoog eindigen zou ook heel mooi zijn!"