Donderdag 27 juli 2017

Geweldige kopgoal door Zwitserse speelster

20131027_Rat_Verlegh_Stadion-Breda-wiki.jpg

Rat Verlegh stadion, Pro Shots

Woensdagavond stonden op het EK Vrouwen Frankrijk en Zwitserland tegenover elkaar. Beide landen konden zich nog plaatsen voor de kwartfinale. De groepswinnaar Oostenrijk won op dezelfde avond van IJsland en plaatste zich voor de kwartfinale.

"Frankrijk - Zwitserland"
De wedstrijd begon goed voor Frankrijk dat na 10 minuten al twee grote kansen kreeg. Frankrijk had aan een gelijkspel genoeg, maar was op zoek naar de overwinning. Het duel werd nog spannender toen de Française Perisset moest ingrijpen bij een uitbraak van de Zwitsers. Ze kreeg rood en Frankrijk moest na 16 minuten al met 10 speelsters verder.

De vrije trap die daaruit volgde, veroorzaakte de 1-0 voor Zwitserland. De Zwitserse Crnogorcevic kopte geweldig binnen en plaatste Zwitserland zodoende virtueel in de kwartfinale.

Frankrijk naar EK-kwartfinale
In de 75ste minuut kwam dan toch Frankrijk op een gelijke stand. De Française Abily mocht aanleggen voor een vrije trap. De keepster van Zwitserland miste de bal volledig. De gelijke stand was voldoende voor Frankrijk om door te gaan naar de EK Vrouwen-kwartfinale. Zie hier het speelschema.