Zondag 16 juli 2017

Kevin Blom: "Ik hoop dat er een flow ontstaat"

copyright-proshots-985570-stadion_FC_Utrecht_-_Pro_Shots-Joep_Leenen.jpg

Pro Shots

Eredivisie-arbiter Kevin Blom heeft zin in het EK. Hij speelt een belangrijke rol bij het toernooi. “Als Local Referee Coordinator ben ik betrokken bij het EK”, aldus Blom. “Ik begeleid alle scheidsrechters, assistenten en vierde officials. Van het transport tot het eten in het hotel en het ervoor zorgen dat hun trainingsvelden in orde zijn. De scheidsrechters op het EK zijn vrouwen uit de elitegroep; de arbitrage zal dus dik in orde zijn," zegt Blom tegen VI.nl

“Bewondering”
Op dit EK is geen enkele arbiter Nederlands. Dit vindt Blom jammer: “Ik hoop dat dit evenement daaraan een boost kan geven; dat Nederlandse meiden zien hoe leuk het is. Die vrouwen zien heel de wereld. Ik ga proberen een of twee wedstrijden per dag te bezoeken, vanuit mijn rol tijdens de WEURO, maar vooral omdat ik het voetbal leuk vind. Het niveau op het EK zal hoog zijn, verwacht ik. Dat gaat in Nederland veel bewondering opleveren.”

“Flow”

Kevin blom vind het nog te vroeg om een voorspelling te maken. Hij kijkt wel uit naar het toernooi. “Ik ben benieuwd naar hun prestaties. Ik denk dat de volgende ronde realistisch is. Ik hoop dat er een flow ontstaat door de steun vanuit het land. Maar ik kijk ook uit naar de tegenstanders.”

Wedstrijdofficials EK Vrouwen.