Vrijdag 21 juli 2017

Maud Roetgering = FAN VAN... OranjeLeeuwin Lieke Martens

Maud_Roetgering-500.jpg

Beeld: FC Twente Media

Maud Roetgering, speelster van FC Twente Vrouwen, is fan van... Lieke Martens!

Roetgering (24 jaar) speelt al vanaf haar jeugd bij FC Twente. In 2009 maakte zij haar debuut en in 2011 werd ze kampioen van Nederland. Ook is de verdediger ambassadeur van WEURO 2017 in Enschede. Guus Rampaart van EKVrouwen.nl sprak met haar, kort voordat Oranje óók de tweede EK-wedstrijd met 1-0 wist te winnen.

Oranje ging tegen Noorwegen direct voortvarend van start. Wat vond jij van die eerste wedstrijd?
"Ik zat zelf in het stadion en de sfeer daar was echt geweldig. Ik heb dat nog nooit meegemaakt. Het is heel bijzonder dat heel het stadion vol zat voor het vrouwenteam. De eerste tien minuten waren ze wel een beetje zenuwachtig. Maar daarna gooiden ze dat van zich af en waren ze tachtig minuten lang de betere partij. Ze hebben verdiend gewonnen vind ik."

De sfeer was enorm tijdens de wedstrijd. Wat vond jij van de aandacht en promotie voor de wedstrijd?

"Gigantisch, ik kon mijn social media niet open doen of ik werd geconfronteerd met het EK Vrouwen. Ook van verschillende hoeken, niet alleen van mensen die altijd het vrouwenvoetbal promoten. De NOS pakt het op, Voetbal International ook."

Je bent ambassadeur van speelstad Enschede. Wat vond jij ervan toen ze je daarvoor vroegen?

"Een grote eer natuurlijk. Ik ben een kind van de regio. Ik voetbal nu al zo’n tien jaar bij FC Twente. Er worden mooie wedstrijd gespeeld in de Grolsch Veste. De finale en halve finale worden gespeeld in Enschede. Wat dat betreft is het super bijzonder."

"Ik vind het heel bijzonder om te zien hoeveel balbeheersing en techniek zij heeft"

Maud Roetgering over haar favoriete Leeuwin


Het vrouwenvoetbal krijgt enorm veel aandacht. Wat vind jij op dit moment van het vrouwenvoetbal?
"Ik ben er natuurlijk van het begin bij geweest. Het is bizar hoe het veranderd is van jaar één tot nu. Acht jaar geleden stonden er geen meiden langs de kant voor een handtekening. Gelukkig nu wel. Maar als je kijkt naar de landen om ons heen, dan moeten we gewoon een slag maken. We moeten aanhaken bij de top zoals: Zweden, Duitsland en Engeland. Ik denk dat dit EK een heel goed middel is daarvoor."

"Wat ik jammer vind is dat goede speelsters heel snel naar het buitenland gaan. In Nederland is er gewoon niet heel veel te verdienen en dat is zonde. Je zou gewoon een sterkere Nederlandse competitie moeten hebben. Dat zou ook leiden tot een sterker Nederlands elftal. Dit EK is een mooi middel om te laten zien dat Nederland daar naar opzoek is."

"Zij is zó een sierlijke voetballer om naar te kijken"

Maud Roetgering

copyright-proshots-994722-Lieke_Martens-Pro_Shots-Erik_Pasman-helft-CREDIT.jpg

Pro Shots


Is er een OranjeLeeuwin die jou in het bijzonder aanspreekt?
"Ik kan er wel tien opnoemen. Maar ik heb uiteindelijk gekozen voor Lieke Martens. Ik ben rechtsback en ik heb talloze keren tegen Lieke gestaan. We hebben ook samen de Nationale selecties doorgelopen. Ik vind het heel bijzonder om te zien hoeveel balbeheersing en techniek zij heeft. Dat is eigenlijk gewoon mannelijk. Het is zó een sierlijke voetballer om naar te kijken. Als verdediger slaap je wel een paar nachtjes slecht mocht je tegenover Lieke Martens staan. Ze kan opeens naar binnen gaan of opeens langs buiten. Ze is zó onvoorspelbaar voor een verdediger."

Wat vind jij de grootste kwaliteit van dit team?

"Er zit een goede mix tussen de spelers met een individuele actie en speelsters die keihard werken."

Waar geniet jij als verdediger nou het meest van bij een wedstrijd?

"Ik kan echt genieten van de goal van Shanice. Hoe zij nog net voor een verdediger kruipt om hem in te koppen. Maar ik kijk natuurlijk ook naar de andere kant. Ik heb super genoten van Kika van Es. Die won al haar duels. Dat vond ik ook mooi om te zien."

"Ik denk dat Jill één van de beste voetballers van Europa gaat worden”

Maud Roetgering over Jill Roord


Wie moeten we in de gaten houden bij de OranjeLeeuwinnen?
"Dan kom ik uit bij Jill Roord. Zij is nog relatief jong. Ik heb al heel lang samen met haar gespeeld en ze is een beetje hetzelfde type als Martens. Onmenselijk in haar balbehandeling, dat is gewoon niet vrouwelijk. Zoveel souplesse en zoveel techniek. Ik denk dat Jill één van de beste voetballers van Europa gaat worden."

Wat zou jij de OranjeLeeuwinnen nog willen meegeven in dit EK?

"Ze moeten deze lijn doortrekken. Dan komt het echt goed. Ze zijn al super goed bezig op dit moment."

Meer 'Fan Van'!? Klik hier