Maandag 24 juli 2017

Miedema, Van de Sanden en Van de Donk over het team: "We hebben eigenlijk alles voorin"

Shanice_van_de_Sanden_-_Copyright-ProShots-1450301_-_Remko_Kool-CREDIT.jpg

Pro Shots

De OranjeLeeuwinnen kunnen deze zomer geschiedenis schrijven. De aandacht voor dit EK is alleen maar gegroeid na de overwinningen op Noorwegen en Denemarken. Vooral het spel van de Leeuwinnen valt positief op. Aanvallend en met lef. Wat zijn nou de kwaliteiten en sterktes binnen het team? EKVrouwen.nl vroeg het aan Vivanne Miedema, Shanice van de Sanden en Daniëlle van de Donk.

"Overal hebben we wel iemand"
Shanice van de Sanden was tegen Denemarken de gelukkigste vrouw in Nederland. Niet alleen scoorde zij de openingstreffer, ook was dit in haar eigen stad, Utrecht. Wij vroegen haar wat Oranjes grootste kwaliteit is op het veld. Ze zei het volgende: "Het aanvallende voetbal. We hebben eigenlijk alles voorin. Een spits die veel scoort, snelheid en een balvaste buitenspeler aan de linkerkant die hakjes maakt. Dat is denk ik onze sterkte. In de achterste linie hebben we spelers die alles goed kunnen belopen en duels winnen. Dus overal hebben we wel iemand", aldus Shanice van de Sanden.

"Sterk Oranje team"
Miedema, de spits van de OranjeLeeuwinnen, zegt dat de sterkte van het team vooral voorin ligt: "Sterke punten zijn wel dat we een sterk team hebben en dat we door kunnen wisselen. Daarnaast hebben we voorin veel kwaliteiten. Er zijn natuurlijk wel nog een aantal dingen waar we de puntjes op de i moeten zetten."
Ook Daniëlle van de Donk is het met Miedema eens: "We hebben heel veel snelheid en kwaliteit voorin. Ik denk dat we vooral daar alle ballen moeten hebben," aldus de middenvelder.

De coole kikker van de OranjeLeeuwinnen: "Als het met lelijk voetbal moet..."