Dinsdag 11 juli 2017

Miedema voorspelt het EK: "Ik denk dat we winnen van...."

Oranje_Leeuwinnen_programma_Vivianne_Miedema.jpg

Pro Shots

EKVrouwen.nl sprak met Miedema over haar verwachtingen van het EK. De OranjeLeeuwinnen spelen op 16 juli hun eerste wedstrijd tegen Noorwegen. Het EK Vrouwen is het grootste voetbaltoernooi dat Nederland in de laatste 17 jaar heeft georganiseerd.

Vrouwenvoetbal krijgt steeds meer aandacht de laatste tijd. Geeft dit jullie een extra boost?
"Voor een uitverkocht stadion voetballen geeft toch altijd iets extra’s. Het is gewoon speciaal en iedereen kijkt daar natuurlijk positiever tegenaan."

Kunnen we aanvallend voetbal verwachten ondanks de zware poule?
"Ik denk dat we vooral vanuit onze eigen krachten moeten gaan voetballen en dat is natuurlijk wel het aanvallende voetbal, maar natuurlijk gaan we wel wedstrijden krijgen dat je iets meer inzakt. Ons idee is in ieder geval dat we vooruit willen voetballen en laten zien dat we er echt iets van kunnen. Dat is natuurlijk ook veel fijner voor mij als aanvaller. 4-3-3 en vooruit voetballen is namelijk wel mijn ding."

Wat zijn jullie sterke en zwakke punten?
"Sterke punten zijn wel dat we een sterk team hebben en dat we door kunnen wisselen. Daarnaast hebben we voorin vooral veel kwaliteiten. Er zijn natuurlijk wel nog een aantal dingen waar we de puntjes op de i moeten zetten."

Met welke eindklassering ben je tevreden?
"Dat is lastig te zeggen. Misschien ben ik tevreden als we de groep doorkomen, maar misschien halen we de finale en verliezen we hem en dan ben je nog ontevreden. We hebben natuurlijk veel kwaliteiten en ik hoop dat het eruit gaat komen. Dan ben ik van mening dat we ver kunnen komen."

Voorspelling van de poulewedstrijden?
"Ik denk dat we winnen van Noorwegen en België en dat Denemarken een gelijkspel wordt. Dat we dan als eerste doorgaan in de poule. Die druk mogen we onszelf ook wel opleggen."

Vivianne Miedema: "Die druk mogen we onszelf ook wel opleggen"