Zondag 6 augustus 2017

Nabeschouwing EK FINALE: Nederland - Denemarken

Oranje-doelpunt-Copyright-ProShots-1658703-Erik_Pasman-CREDIT.jpg

Pro Shots

NEDERLAND IS EUROPEES KAMPIOEN! Nederland wint in een geweldige wedstrijd met 4-2 van Denemarken. De Denen hebben het de Leeuwinnen nog heel moeilijk gemaakt door op voorsprong te komen. Uiteindelijk won Nederland en werd Lieke Martens verkozen tot beste speelster van het toernooi

Denemarken haalde de finale door de overwinning op Oostenrijk. In de kwartfinale wisten ze topfavoriet Duitsland uit te schakelen. Nederland heeft in de halve finale Engeland uitgeschakeld. In de groepsfase speelde Nederland al tegen Denemarken. Nederland wist 1-0 te winnen door een doelpunt van Sherida Spitse

Bondscoach Sarina Wiegman begint met dezelfde basiself als tegen Engeland. Stefanie van der Gragt was nog een vraagteken volgens Wiegman maar ze was op tijd fit voor de finale. Bij Denemarken spelen ook dezelfde elf als tegen hun laatste wedstrijd tegen Oostenrijk.

"Denemarken vroeg op voorsprong"

Het zijn de Leeuwinnen die vroeg drukken zetten. Van de Sanden wordt net als de andere wedstrijden weer vaak gezocht. Toch wint Denemarken veel duels dit zorgt voor veel ruimte voor de aanvallers Nadim en Harder. Kika van Es gaat in het zestienmetergebied in de fout en er wordt gefloten voor een strafschop, terecht. Nadia Nadim benut de penalty en zo leidt Denemarken al vroeg.

"Nederland vecht terug"
De Denen kunnen doen wat ze het liefst doen, verdedigen. Toch blijkt dit geen goede strategie. Geweldige bal van Jackie Groenen die hem geeft op Van de Sanden. Van de Sanden gaat weer langs haar tegenstander en ze hem perfect voor op Miedema die hem gemakkelijk binnen schiet.
Daarna is het weer Nederland die aanvalt. Lieke Martens dribbelt naar binnen en geeft de bal af. Ze krijgt hem direct terug en draait mooi open. De bal ligt perfect voor haar slechte been maar ze schiet hem alsnog prachtig in de rechterhoek.

"Denemarken en Pernille Harder sterker"

Denemarken wint na de goal van Martens veel duels op het middenveld. Ze zien er in de laatste minuten van de tweede helft er veel sterker uit. Na een goede counter krijgt Harder de bal. Ze dribbelt naar binnen en schiet hem achteloos langs van Veenendaal, 2-2. Daarna blijft Denemarken ook de sterkere ploeg.

"OranjeLeeuwinnen energiek uit de kleedkamer"

De Denen staan al veel eerder op het veld dan de Leeuwinnen. Een extra warming up voor de Denen, de enige Leeuwin die het ziet is Van Lunteren die ook een extra warming up neemt.
De Leeuwinnen beginnen energiek aan de wedstrijd. Kans op kans voor Nederland. De 3-2 kwam dus ook niet plotseling voor Nederland. Sherida Spitse mocht aanleggen voor de vrije trap. Doordat Anouk Dekker ruimte creëert kan Spitse hem makkelijk binnen schieten.

"NEDERLAND KAMPIOEN"
Van Lunteren verlaat het veld voor Jansen, ze heeft te veel last. Jansen had het moeilijk tegen de snelle Nadim. De Denen gooide alles van zichzelf en zette alles op de aanval. Dit zorgden voor counter mogelijkheden voor Nederland. Vivianne Miedema gooide het slot op de wedstrijd door de 4-2 te maken.

"Martens verkozen tot beste speelster van het EK"
Lieke Martens kan met een goed gevoel naar FC Barcelona. Zij krijgt de prijs van beste speelster van het toernooi!