Dinsdag 25 juli 2017

OranjeLeeuwinnen door gelukstreffer langs België

Recordinternational_Oranje_Vrouwen_Sherida_Spitse.jpg

De OranjeLeeuwinnen zijn door naar de kwartfinale van het EK! Oranje zegevierde na 90 minuten in een zwaar bevochten strijd tegen België. Ook Denemarken is door naar de vervolgronde.

Bondscoach Sarina Wiegman kwam met twee aanpassingen in het elftal ten opzichte van het laatste duel. Van der Gragt kreeg de voorkeur boven aanvoerder Van den Berg. Ook mocht Van der Most minuten maken in het elftal in plaats van Desiree van Lunteren, die niet fit genoeg was.

Oranje-tactiek
De tactiek van de Leeuwinnen was nagenoeg hetzelfde als in de vorige wedstrijden: lange ballen op Shanice van de Sanden. Maar de échte kansen bleven uit. In de 27ste minuut liet Jackie Groenen zien dat zij een geweldige versnelling heeft. Zodoende was zij eerder bij de bal dan Maud Coutereels, die haar vervolgens neerhaalde in het penaltygebied. Sherida Spitse mocht voor de tweede keer in dit toernooi aanleggen en maakte de 1-0.

"België komt terug"

Uit het niets scoorde België dan toch in de tweede helft de gelijkmaker. Wullaert, de spits van de Belgen, schoot de bal met een rare boog over Van Veenendaal heen. Van Veenendaal die de bal totaal verkeerd inschatte kon hem daarna uit het doel vissen. Hierdoor werd het nog spannender in de poule. Mocht Oranje verliezen, dan was er nog de kans dat ze eruit zouden liggen...

"Bevrijding"
Het Nederlands elftal begon na de 1-1 al met verdedigen. Zo ontstonden er nauwelijks kansen voor de Leeuwinnen en begonnen de Rode Vlammen aan te zetten. Maar met enig geluk kwam Martens dan toch met de bevrijdende goal. Ze brak door in de 74ste minuut aan de linkerkant. Ze schoot de bal tegen een verdediger aan waardoor de bal met weer een rare boog over de keeper suisde. Daarna waren het de Belgen die zochten naar verlossing. Zodoende moest Kika van Es nog een spectaculaire redding maken met haar knie op de doellijn.

Ook Denemarken naar kwartfinale
Door de winst op België gaan de OranjeLeeuwinnen ongeslagen naar de kwartfinale. Ook Denemarken die met 1-0 won van Noorwegen mag plaatsnemen in de volgende EK Vrouwen 2017-ronde.

Miedema, Van de Sanden en Van de Donk over het team: "We hebben eigenlijk alles voorin"