Donderdag 20 oktober 2016

Krachtmeting van jewelste: tegen Duitsland

copyright-proshots-629851-Europees_kampioen_Duitsland_2013-Pro_Shots-Bildbyran.jpg

Duitsland, zes keer achter elkaar al Europees kampioen. En dinsdag de oefentegenstander van Oranje.

Na de heldere overwinning in en tegen Schotland op donderdag, wacht voor de OranjeLeeuwinnen aanstaande dinsdag een krachtmeting van jewelste: de oefenwedstrijd tegen Duitsland.

Duitsland is het land dat tijdens WEURO 2017 probeert om de Europese titel met succes te verdedigen. En dat kunnen ze als geen ander. De Duitse vrouwen lukte dat namelijk ook al bij de vorige vijf edities van het EK Vrouwen. In totaal zes keer achter elkaar kroonde Duitsland zich dus tot Europees kampioen.

Duitsland leverde de laatste twee EK’s ook de Golden Player van de UEFA. In 2013 was dat Nadine Angerer en in 2009 Inka Grings (Duitsland). En in 2009 was diezelfde Grings tevens topscorer van het toernooi. Zes keer was het voor haar raak.

O ja, nog een statistiek die aangeeft dat het Nederlands vrouwenelftal aan de bak kan komende dinsdag. Namelijk: in dertien onderlinge ontmoetingen won Oranje slechts twee keer. In 1997 (voor WK-kwalificatie, niet slecht) en in 2000 (een oefeninterland). Beide ploegen speelden ook twee keer gelijk. En de rest, negen wedstrijden, ging dus verloren voor ‘ons’ elftal. Met een doelsaldo van 5-33.

Maar… We leven in het nu! Uiteraard. En nog altijd is Duitsland megasterk. Dat blijkt wel uit het feit dat ze Olympisch kampioen zijn. En uit de kwalificatie voor het EK. Duitsland eindigde in groep 5 als koploper. Zonder ook maar enig puntenverlies. En… Zonder ook maar één goal tegen. En 35 vóór. Het wordt een uitstekende krachtmeting dus voor het Nederlands team van bondscoach Arjan van der Laan. En dat kan absoluut geen kwaad.