Maandag 5 september 2016

Selectie voor duel Amerika: Siri Worm keert terug

Van_der_Laan-Copyright-ProShots-1113715-Jasper_Ruhe-CREDIT.jpg

Bondscoach Arjan van der Laan van het Nederlands vrouwenelftal heeft onder anderen Siri Worm opgeroepen voor de aanstaande oefeninterland in en tegen Amerika. Worm was lange tijd afwezig vanwege een knieblessure. De totale selectie bestaat uit 23 speelsters, meldt de KNVB.

Nachtwedstrijd!
De sparringswedstrijd tegen de huidige wereldkampioen is op zondag 18 september in Atlanta. Wie het wil bekijken en 'gewoon' in Nederland vertoeft, moet lang wakker blijven of de wekker zetten; ten tijde van het startsignaal in de Verenigde Staten is het daar 19.00 uur, en in Nederland 01.00 uur ’s nachts.

Ook Dekker weer terug
Behalve FC Twente-speelster Siri Worm is ook Anouk Dekker terug in de Oranjeselectie. Dekker was, eveneens door een blessure, tijdens de laatste twee interlandperiodes niet van de partij.

De selectie van het Nederlands vrouwenelftal: Eshly Bakker (FC Twente), Lineth Beerensteyn (FC Twente), Mandy van den Berg (Liverpool FC), Angela Christ (PSV), Anouk Dekker (Montpellier HSC), Merel van Dongen (Ajax), Daniëlle van de Donk (Arsenal), Kika van Es (Achilles’29), Loes Geurts (Kopparberg / Göteborg FC), Stefanie van der Gragt (Bayern München), Jackie Groenen (FFC Frankfurt), Ellen Jansen (FC Twente), Dominique Janssen (Arsenal), Desiree van Lunteren (Ajax), Lieke Martens (FC Rosengard), Tessel Middag (Manchester City), Vivianne Miedema (Bayern München), Shanice van de Sanden (Liverpool FC), Renee Slegers (Linköping FC), Sherida Spitse (LSK Kvinner FK), Sari van Veenendaal (Arsenal), Siri Worm (FC Twente) en Kelly Zeeman (Ajax).

Twee tegen vijf
Nederland stond zevenmaal eerder tegenover het Amerikaanse elftal. Vijf keer ging de winst naar de VS en twee keer naar de Oranjevrouwen. De laatste ontmoeting was in april 2013. In het stadion van ADO Den Haag won Team USA met 3-1. Het doelpunt aan Nederlandse zijde kwam van de voet van Manon Melis.