Vrijdag 2 september 2016

Nederland tegen (Olympisch kampioen) Duitsland

Een gloednieuwe Nederland tegen Duitsland staat op het programma: het Nederlands vrouwenelftal ontmoet de Olympisch kampioen. De oefeninterland op weg naar WEURO 2017 is op dinsdag 25 oktober, in het Duitse Aalen. Dat meldt de KNVB.

Dertien keer eerder tegen Duitsland
Ook de Duitse ploeg is komende zomer van de partij tijdens het EK in Nederland. De vrouwen van Oranje en Duitsland stonden dertien keer eerder tegenover elkaar. Nederland won tweemaal en eveneens tweemaal eindigde de wedstrijd gelijk. Oranje stond in 2013 voor het laatst op het veld met Duitsland als tegenstander: dat was op het EK in Zweden met als uitslag 0-0.

Vier Nederlandse internationals in Duitsland
Op dit moment zijn er vier internationals actief in de Duitse Bundesliga. Vivianne Miedema en Stefanie van der Gragt spelen voor de Europese topclub Bayern München, Claudia van den Heiligenberg staat onder contract bij USV Jena en de 21-jarige Jackie Groenen komt uit voor FFC Frankfurt.

Grossier in EK-titels
Dat Duitsland een sterke en heel serieuze tegenstander is, bewijzen wel de statistieken als het gaat om het aantal gewonnen EK's.