Woensdag 12 juli 2017

OranjeLeeuwinnen over assistent bondscoach Foppe de Haan

Foppe_de_Haan_-_Copyright-ProShots-1569388_-_Remko_Kool_-_CREDIT.jpg

Foppe de Haan is op zijn oude dag nog steeds verliefd op voetbal. Hij koos ervoor om na het avontuur bij SC Heerenveen een nieuw avontuur te beginnen. Dit bij de OranjeLeeuwinnen. Foppe de Haan (74) heeft jarenlange ervaring en dit zal van pas komen op het komende EK. EKVrouwen.nl sprak met enkele OranjeLeeuwinnen over de assistent-bondscoach.

"Druk"
De spits van de OranjeLeeuwinnen, Vivianne Miedema: "Hij heeft ervaring met een EK in eigen land (in 2007 won de Fries met Jong Oranje de Europese titel, red.) en ervaring in het buitenland. Overal heeft hij een beetje ervaring mee en dat probeert hij bij ons over te brengen. Zoals hoe je met de druk om moet gaan."

"De kleinere dingen"

"Hij kijkt vooral naar de kleinere dingen. Hij leert ons vooral individueel. Foppe komt meestal in de training even naar je toe voor uitleg", aldus Daniëlle van de Donk speelster van Arsenal.

"Ontzettend veel"
Ook de snelle buitenspeler Shanice van de Sanden leert veel van De Haan: "Ontzettend veel zelfs. Op het veld komt hij ook heel vaak naar mij toe en dan geeft hij kleine tips."

"Mooie anekdotes"
"Foppe komt regelmatig met mooie anekdotes over het EK met Jong Oranje tien jaar geleden. Hij geeft ons tips hoe we kunnen omgaan met de druk", zegt ook keeper Sari van Veenendaal tegenover de Telegraaf. "Afsluiten voor alles wat er om ons heen gebeurt en concentreren op wat we moeten doen, dat is het belangrijkste."


OranjeLeeuwinnen bijna finalist EK